5 beauty trendova koje su definirale Skandinavke

5 beauty trendova koje su
definirale Skandinavke

Otkako je fascinacije svime francuskim, tako su i Francuskinje u posljednjih nekoliko godina, na valovima ove fame, postale pojam ženske ljepote. U želji da izgledaju baš poput njih, žene iz svih krajeva svijeta počele su pustošiti francuske ljekarne i s polica skidati sve one proizvode koje u svojim kupaonicama imaju i chic Parižanke. No, mnogi koji doista poznaju Francuskinje, njihovom beauty rutinom zapravo i nisu previše fascinirani, niti razumiju po čemu su one točno uzor u ljepoti. Bilo kako bilo, dok se glasno diskutiralo o tome koje proizvode Francuskinje koriste i kako točno tretiraju svoju kosu, na svojih pet minuta čekale su Skandinavke i sada napokon možemo govoriti o pojedinim trendovima u beauty svijetu koje su upravo one pomogle definirati.

Ljepota u slučaju skandi žena ima neke preklopne točke s Francuskinjama, no opet je vrlo jedinstvena i svoja. Ona je suptilna i nenaglašena, a način na koji pristupaju proizvodima za njegu je praktičan i funkcionalan. Beauty lookovi su im lijepi, no ne i radikalni, upečatljivi ili edgy. Mantra im je ‘manje je više’ i rijetko kada ih vidimo sa slojevima teškog make upa na licu. Uvijek je to vrlo prirodno lice zdravog sjaja, koje možda najbolje pokazuje koliko Skandinavke vjeruju u njegu kože i kozmetičke preparate koji im pomažu postići besprijekoran ten.

Koje točno trendove su pomogle definirati?

‘No make up’ make up

Skandinavske trendseterice koje pratimo na Instagramu, za svaki se dan šminkaju minimalno. Pritom je dobra baza na licu barem pola posla koji će napraviti oko svoje ljepote. Uz lagani hidratantni puder, naglasci na licu gotovo su nevidljivi, a opet prisutni. Počešljana i definirana obrva, definicija na obrazima uz malo bronzera koji daje živosti svijetloj puti i balzam za usne ili nježno utapkan ‘nude’ ruž, sukus su ‘no make up’ make upa koji su vješto savladale.

Rijetke šiške

Praktičan pristup ljepoti, Skandinavke njeguju i kada je riječ o kosi. Ove sezone viđamo sve više skandi žena koje se odlučuju na šiške, no pune i guste šiške za njih predstavljaju previše posla oko održavanja, pa su se odlučile za rijetke šiške napravljene od tek nekoliko prednjih pramenova kose. Ovaj look je svestran i omogućuje im da ih jednostavno počešljaju u stranu i ‘pospreme’ kada nisu raspoloženje za njih. Najbolji primjer je Jeanette Madsen.

Monokromni make up

Težak i dramatičan make up definitivno nije skandinavski stil, no to ne znači da je on s druge strane dosadan. Jedna maštovita ideja za minimalistice pojavila se u obliku monokromnog make upa, s nježnim, čak bismo rekli pastelnim nijansama u čijem je tonu cijeli jedan beauty look. Uzmimo za primjer breskvastu boju, koju Skandinavke spremno nose na kapcima, obrazima i na usnama. Pritom se uz ove decentne boje poigravaju i raznim teksturama, poput kremastih, pa je njihov make up look pobliže gledano zapravo vrlo zanimljiv, a opet svakodnevan i nosiv.

Funkcionalni asesoari za kosu

Iz kozmetičkih torbica Skandinavki, rodio se brzo rastući trend raznoraznih ukrasa za kosu. Viđali smo ih s mašnama, svilenim trakama i blještavim ukosnicama, no možda najveći trend koji su stvorile, onaj je funkcionalnih asesoara za kosu. Pritom govorimo o onim malim i velikim kopčama za kosu koje skoro svi imamo doma, a sada su postale modni dodatak za sebe s izuzetnom funkcijom.

Njega kože u znaku hidratacije

Budući da ne nose previše make upa na licu, njihova koža mora dovoljno govoriti sama za sebe i zato je beauty rutina Skandinavki jedna od zanimljivijih. Usprkos oštrim vremenskim uvjetima u nordijskim zemljama, one su uspjele s nekoliko ključnih proizvoda zadržati ujednačen i blistav ten, s onim sjajem koji dolazi iznutra. Obične kreme za njih nisu opcija, već se investira u serume, ulja i hranjive maske. Svojim izborom proizvoda uspjele su staviti još veći naglasak na hidrataciju kože kod žena. Pritom ne staju samo na licu, već njeguju i ruke i bilo koji drugi dio tijela izložen vanjskim utjecajima, a uz kozmetiku, svoj organizam i kožu njeguju i iznutra, pravilnom prehranom.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori