Stvari koje je dobro znati prije nego što odlučite ošišati šiške

Stvari koje je dobro znati prije nego što
odlučite ošišati šiške

Od chunky pramenova do messy frizura, sve vrste trendova vezanih uz kosu našle su se na našem radaru za 2021. godinu. Ipak, čini se da postoji samo jedan kojeg se ne možemo dovoljno zasititi – šiške. Mikro šiške proslavila je serija The Queen’s Gambit, a na velika vrata vratile su se i ‘curtain’ šiške. Samo je bilo pitanje vremena kad ćemo poželjeti isprobati jedan od tih stilova. Trenutno najpopularnije ‘curtain’ šiške idealne su za one koji puštaju šiške da izrastu ili za one koji vole taj opušteni francuski šik look.

Za one s dugom kosom ova vrsti šiški je odličan izbor, no imajte na umu da šiške zahtijevaju određeni trud. Ako ih ošišate poslije vam mogu trebati mjeseci, ako ne i godine, da vratite kosu u prvotno stanje. Šiške itekako mogu začiniti vaš look, a da pritom ne morate žrtvovati svoju dugu kosu. Usprkos tome, postoji nekoliko stvari koje biste trebale uzeti u obzir prije šišanja šiški, a donosimo vam ih u nastavku.

Dobro razmislite prije donošenja odluke

Prije nego što se odlučite na šišanje, budite sigurne da ste spremne na tu promjenu, pogotovo ako nikada prije niste imale šiške. Ako ste spremne svaki dan ulagati određeno vrijeme u oblikovanje i održavanje šiški, one će vam uvijek izgledati zapanjujuće dobro. Uz to, dobro razmislite i o dužini šiški koju ćete odabrati. One koje su, primjerice, vrlo kratke ćete teže sakriti ili maknuti s lica ako to poželite. Morate ih nositi s ponosom.

I šiške imaju svoje prednosti i mane

Jedan od najvećih bonusa kod šiški u kombinaciji s dugom kosom je što predstavlja savršenu ispriku za preskakanje pranja. Kosu možete zavezati i samo osvježiti i oblikovati šiške između pranja. Ipak, kako bi vam one uvijek izgledale besprijekorno, morat ćete se potruditi naći vremena za odlazak u salon na održavanje. Nikako im se nemojte približavati kuhinjskim škarama kod kuće.

Razmislite o tome koju vrstu šiški želite

Obavezno porazgovarajte o šiškama sa svojim frizerskim stilistom kako biste bile sigurne da ste odabrale one koje najbolje odgovaraju vašem obliku lica i skreću pozornost na vaše omiljene značajke. Primjerice, duže šiške mogu privući pozornost na jagodične kosti ili nos, a također mogu djelovati i na skraćivanje izduženog i ovalnog lica. S druge strane, šiške koje padaju u stranu će izdužiti zaobljenije oblike lica. Ako niste spremne na guste šiške, stručnjaci preporučuju ‘curtain’ šiške koje su jednostavnije za održavanje i mogu se zataknuti iza ušiju.

Istražite sve svoje opcije

Kovrčava kosa isto tako može sjajno izgledati sa šiškama, ali pripazite da imate prave proizvode i tehniku oblikovanja kose kako biste osigurale da padaju točno onako kako vi želite u svakom trenutku. U svakom slučaju, obavite domaću zadaću i istražite fotografije poznatih osoba koje imaju sličan oblik lica i teksturu kose kao vi. To je možda klišej, ali frizeri vole imati mali vodič kako bi vam uspješnije pomogli u donošenju odluke. Fotografije s Instagrama ili Pinteresta pomoći će im da u potpunosti razumiju look koji pokušavate postići.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori