Kako odabrati idealne šiške prema crtama lica?

Kako odabrati idealne šiške
prema crtama lica?

@jeannedamas

Za razliku od jednostavnosti make up trendova, svijet frizura u posljednje vrijeme istaknuo je raskoš različitih trendova – od povratka trajne i ombre efekta na kosi do novih tehnika za stvaranje još boljih pramenova i novih it boja kosa kosu. Među najpopularnijim frizurama istaknule su se i šiške. Početak trenda započeo je još prije nekoliko sezona sa šarmantnim curtain šiškama, a nastavlja se u bezbroj različitih izdanja, od jednostavnih za održavanje i stiliziranje šiški na stranu do vrckaste baby dužine koja stvara retro look.

Ako ste i vi poželjeli osvježiti svoju frizuru šiškama, ali mislite da vam šiške ne stoje ili niste sigurni koje šiške odabrati, u nastavku otkrivamo kako odabrati šiške prema crtama lica i biti sigurni da će vam odlično pristajati.

IDEALNE ŠIŠKE PREMA CRTAMA LICA

@shotfromthestreet

Iako su jedan od trenutno najpopularnijih trendova u svijetu frizura, šiške su istovremeno trend koji ima moć u potpunosti promijeniti cijeli oblik lica i naglasiti njegove pojedine dijelove zbog čega je iznimno važno da izbjegnemo one koji će naglasiti sitne nedostatke i izazvati efekt suprotan željenom.

@margauxbrooke

Prije nego krenete u potragu za savršenim šiškama, morate znati koju će funkciju će one imati, odnosno želite li da vizualno skrate vaše čelo ili suze obraze i lice u cjelini. Važno je imati točnu viziju onoga što želite postići i prije prvog reza objasniti frizeru koji efekt želite postići i konzultirati se s njim koje šiške će najbolje pristajati vašem licu.

Iako se pravila mijenjaju od pojedinca do pojedinca, s obzirom na teksturu kose i željeni look, postoje nekoliko odličnih savjeta koji će vam pomoći da s obzirom na crte i oblik lica izaberete najbolje šiške za sebe.

@louisefollain

Ovalno lice još jednom nudi najviše mogućnosti. Gotovo savršene proporcije omogućavaju vam da se poigrati s frizurom kad je riječ o dužini, ali i kad je riječ o šiškama. Isprobajte sve i odaberite one koje najviše odgovaraju vašem karakteru i stilu. Ako imate okruglo lice, ravne šiške su veliko ne. Zamijenite ih gustim šiškama na stranu i spojite s razdjeljkom na stranu kako bi stvorili laskavi look i vizualno izdužili lice.

Četvrtasto lice svoj savršeni spoj pronaći će u dugim i gustim šiškama, dok svim onima s srcolikim crtama lica odlično pristajati šiške na stranu i popularne curtain bangs koje će vizualno smanjiti širinu čela i staviti naglasak na oči i sredinu lica.

@carmengracehamilton

Ako se odlučite svoju kosu osvježiti šarmantnim šiškama, prije nego sjednete na frizersku stolicu važno je znati da šiške zahtijevaju redovito šišanje (svaka dva, tri tjedna ako želite zadržati isti look), svakodnevno pranje (kako bi izbjegli taloženje masti koja će se stvoriti u dodiru s kožom) i svakodnevno stiliziranje (čak i ako vam svakodnevno pranje neće biti potrebno, stiliziranje uz pomoć četke i fena izvući će ono najbolje iz vaših šiški).

@matildadjerf

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori