Šamponi, maske i regeneratori koji će spasiti osjetljivo vlasište

Šamponi, maske i regeneratori koji će
spasiti osjetljivo vlasište

Osjetljivo vlasište i kako se protiv njega boriti?

Borba s osjetljivom kožom ne staje tamo gdje je koža otkrivena i vidljiva. Nadraženost i suha koža čest su problem i na području vlasišta, ne samo koži tijela, s čim ste vjerojatno svi upoznati – pogotovo zimi kada su uvjeti daleko ispod idealnog. Zrak koji isušuju radijatori, velike hladnoće, stalno nošenje pokrivala za glavu… sve to utječe i na način na koji se ponaša koža glave. Neki se s ovim problemom bore sezonski, a drugi pak cijele godine, no postoji niz specijalno razvijenih proizvoda koji bi tu borbu mogli olakšati.

Zbog količine folikula kose na skalpu štetni sastojci u većoj mjeri mogu utjecati na stanje vlasišta te tako izazvati crvenilo, zatezanje, svrbež, ljuštenje i slične probleme. Baš zato treba obratiti pozornost na sastojke koji se nalaze u proizvodima koje korisitite – parabeni, alkohol, parfemi, sulfati; sve to može utjecati na nepovoljnu reakciju i pogoršati problem s osjetljivim vlasištem.

Šamponi, regeneratori i maske specifično kreirani za ovaj problem

Iako bi šamponiranje kose u slučaju pojačane osjetljivosti trebalo svesti na minimum, danas postoje proizvodi koji su kreirani specifično za učestalo pranje kose pa obratite pozornost na etikete na proizvodima. A čak i ako mislite da češljanje, peglanje kose, korištenje figara te drugi proizvodi, poput suhog šampona, ne bi trebali utjecati na stanje vlasišta, oni itekako mogu pogoršati stvari.

Beauty industrija danas je toliko razvijena i razgranata u sve moguće specijalizirane niše tako da se za svaki problem nudi rješenje u obliku nekog proizvoda. Jedini je problem vrijeme i utrošen novac na proizvode koji nam nikako ne odgovaraju, stoga prije kupovine bilo kojeg novog šampona ili regeneratora dobro istražite o čemu se radi te može li riješiti vaš specifičan problem.

U nastavku donosimo odabir šampona, regeneratora i maski za osjetljivo vlasište koji se redovito nalaze na listama najboljih.

Kérastase Specifique Bain Vital Dermo Calm šampon

 

Vichy Dercos Ultra Soothing šampon

Natura Siberica Natural & Organic šampon

La Roche Posay Kerium šampon

Biologique Recherche Traitant Dermo-Apaisant šampon

Bioderma Nodé A šampon

Klorane Peony šampon

Klorane Peony regenerator

Ducray Extra Doux regenerator

Bioderma Nodé A maska za kosu

Kérastase Specifique maska za kosu

Jericho Mud maska za kosu

Foto: Kerastase, Vichy, La Roche Posay, Jericho, Biologique Recherche, Klorane, Bioderma, Ducray, Natura Siberica

Učitati još
Zatvori