Hranjive maske za obnovu kose koje ju čine snažnijom, zaštićenom i blistavom
Hranjive maske za obnovu kose koje ju čine snažnijom, zaštićenom i blistavom

Hranjive maske za obnovu kose koje ju čine
snažnijom, zaštićenom i blistavom

Boravak na moru odličan je način punjenja baterija i energije za nove radne izazove, no prilikom ljetovanja nerijetko “nastrada” naša kosa. Naime, bez obzira na sveprisutne savjete o tome kako kosu moramo štititi jednako onako kako štitimo kožu od štetnog sunčevog zračenja, po povratku s godišnjeg odmora, kosa nerijetko bude suha, beživota te imamo osjećaj “slame” na glavi. Kako bi se to spriječilo, vrlo je bitno voditi brigu o zaštiti kose prije i nakon boravka na moru. No, ako ste taj korak u rutini njege kose preskočili, pobrinite se za nju kad se vratite na gradski asfalt. Na tržištu su dostupne brojne maske za kosu koje će kosu vratiti “u život” te je opet učiniti sjajnom i nahranjenom. Naravno, po povratku s mora, najbolje je zakazati termin u frizerskom salonu te sa stručnjakom vidjeti u kakvom je stanju kosa.

Savršeno rješenje za beživotnu kosu

Bez obzira na to što se neprestano govori o važnosti uporabe maske prilikom njege kose, mnogi ih i dalje preskaču jer smatraju kako je kvalitetan regenerator dovoljan. Ipak, tajna prekrasne kose leži upravo u maskama. One su te koje prodiru dublje te hrane kutikulu i riješavaju specifične probleme vlasišta, dok regenerator isključivo štiti kutikulu kose. Vlasište se često zanemaruje, no upravo je zdravi skalp ključ i zdrave kose. Zahvaljujući formulama koje su bogate sastojcima poput kokosovog ulja, omega masnih kiselina i antioksidansima poput vitamina E, ove maske su odlično rješenje za zdravu, nahranjenu i sjajnu kosu koja će izgledati kao da puca od zdravlja.

Naši favoriti

U nastavku smo izdvojili nekoliko maski za kosu koje će se odlično uklopiti u vašu postojeću hair rutinu. Treba imati na umu i kako maske za kosu treba koristiti kroz cijelu godinu kako bi u svakom razdoblju dobila potrebne vitamine.

Leonor Greyl Masque Fleurs de Jasmin
Leonor Greyl Masque À L’Orchidée
Leonor Greyl Masque Quintessence
Philip B Russian Amber Imperial Gold Masque
Kiehl’s Olive Fruit Oil Deeply Repairative Hair Pak
Moroccanoil Restorative Hair Mask
Pureology Pure Hydrate Superfood Mask
OUAI HAIRCARE Treatment Masque
ORIBE Curl Gelée For Shine & Definition
Virtue Restorative Treatment Mask

Foto: Instagram (@christinanadin, @hannaschonberg), Cult Beauty, Net a Porter, Look Fantastic, Martimex, Philip B

Učitati još
Zatvori