Razmazuje vam se ruž ispod zaštitne maske? Evo kako to spriječiti

Razmazuje vam se ruž ispod zaštitne
maske? Evo kako to spriječiti

Uz to što na izlasku iz stana pazimo da ponesemo novčanik, mobitel i ključeve, sada moramo biti sigurne da sa sobom nosimo i zaštitnu maske za lice u svakom trenutku. Maske za lice postale su obavezne u javnom prijevozu, kao i u trgovinama i supermarketima. Naravno, važno ju je nositi da biste zaštitili sebe i one oko sebe. Međutim, neki su primijetili nekoliko svakodnevnih problema koji nastaju zbog nošenja maske. Osim toga što kod mnogih uzrokuje nastanak prištića i iritacija, neki su prestali nositi i svoj najdraži ruž upravo zbog maske. No, postoji način na koji možete spriječiti to da vam se ruž razmazuje ispod zaštitne maske. U nastavku možete naći detaljni vodič Hollie Ellis, Bobbi Brown make up artistice, i bezbrižno nositi svoj najdraži ruž.

Odaberite pravu formulu

Stručnjaci predlažu da odaberete matirajuće formule ruževa, a ako niste obožavateljica takvih ruževa, onda obavezno nanesite olovku za usne ispod ruža kako biste zadržali formulu na mjestu. Međutim, ako nemate niti olovku za usne, nanesite ruž i upotrijebite maramicu za uklanjanje viška proizvoda. Na taj način ćete spriječiti da vam se taj višak razmaže oko usana.

Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick – Pillow Talk Original

Prilagodite svoju tehniku nanošenja

Uvijek prije ruža nanesite balzam na usne jer će ih to pripremiti za glatkiji i dugotrajniji sloj ruža. Ostavite balzam da se upija neko vrijeme, a ako nemate vremena onda višak odstranite maramicom. Potom, umjesto nanošenja ruža izravno na usne, nanesite ga vrhovima prstiju tapkanjem. Dobro pritisnite formulu na usne za bolji efekt i jaču boju. Na taj način se on neće preslikavati, niti prelijevati. Na kraju, stavite maramicu preko usana i lagano preko nje na usne nanesite puder u prahu za setiranje. Ovo će fiksirati vaš ruž, a da pritom ne postane previše suh.

Laura Mercier Beauty on the Fly Translucent Loose Setting Powder Glow

Što napraviti kad se vaš ruž razmaže?

U torbici uvijek sa sobom nosite korektor ili puder. Korektor u sticku odličan je za bilo kakve popravke koji su vam potrebni tijekom dana, a zauzima malo prostora u torbi. Upotrijebite vrhove prstiju i nanesite korektor preko mrlja od ruža kako biste posvijetlili ta područja i učinili da vam ruž izgleda svježije.

Uz ove savjete više nećete morati iznova i iznova popravljati i nanositi ruž na usne svaki put kad izađete iz trgovine ili autobusa i skinete svoju zaštitnu masku.

Foto: Instagram, Asos, Cult Beauty, Notino

Učitati još
Zatvori