Mjesec dana smo testirali REVIMED® napitak sa željezom. Rezultati su nas iznenadili
Mjesec dana smo testirali REVIMED® napitak sa željezom. Rezultati su nas iznenadili

Mjesec dana smo testirali REVIMED® napitak sa željezom. Rezultati su nas iznenadili

Izgleda da svake godine sezona alergija kreće sve ranije. Ove godine mučila me već od sredine siječnja. Breza, čempresi i ine proljetne travke postaju sve intenzivniji alergeni iz godine u godinu. Kao rezultat preopterećenja tijela peludnim česticama, moje tijelo kao da klone. Osjećam umor, teško se koncentriram, jednako teško uživam jer sunčani dani najčešće budu i oni najintenzivniji – a uz sve to, i lakše pokleklnem pred kakvom virozom. Njih, nažalost, u ovo prijelazno doba godine – i promjenu nekoliko godišnjih doba u jednom danu – ne nedostaje.

Od djetinjstva sam imala nisko željezo, na trenutke granično s anemijom, pa sam već navikla da jednom godišnje moram popiti kuru željeza želim li na proljeće biti donekle svježa uz sve vanjske prepreke po putu. Onaj tko nije iskusio pad željeza u krvi, mislim da ne može shvatiti koliko se loše možete osjećati čak i nakon noći kvalitetnog sna. Konstantan osjećaj umora popraćen je manjkom energije za najbazičnije dnevne aktivnosti, ali gubitkom daha, osjećajem vrtoglavice i “brain foga”. Sada zamislite to u kombinaciji s alergijom!

REVIMED® Stevia Fe

Željezo definitivno nije ukusno

Najveći problem koji sam imala s pokušajima dizanja imuniteta u balansu s kontrolom alergije i podizanjem željeza je činjenica da sam morala kombinirati 3-4 tablete dnevno kako bih odradila dnevnu kvotu. Osim što mi je to bilo izrazito zamorno, moram vam reći i kako nema dobar okus, što svakako nije pomagalo.

Suplementi sa željezom uistinu sadrže čestice željeza koje, vjerujem, nije lako kamuflirati, kako imaju karakterističan metalan okus. Jedino gore od okusa željeza bili su mi umjetni voćni okusi koji su to željezo pokušali sakriti, a zapravo su većinom naglašavali njegov okus.

REVIMED® Stevia Fe

Upravo zato, kada smo u redakciju primili pakiranje REVIMED® Stevia Fe suplementa za imunitet i podizanje željeza istovremeno, ponudila sam se da testiram djelotvornost proizvoda na sebi. Iskreno, pomalo već očajnički, kako me miks životnih okolnosti sasvim tjelesno skršio. Očekivanja nisu bila visoka, iako je proizvod zvučao fantastično. No kako bih 100% bila sigurna da je djelovao, izvadila sam krv prije početka kure, kao i otprilike mjesec dana kasnije kako bih usporedila rezultat.

REVIMED® Stevia Fe
REVIMED® Stevia Fe

Što je REVIMED® Stevia Fe?

REVIMED® Stevia Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na osnovi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C za pripremu napitka. Namijenjen je osobama koje imaju pomanjkanje željeza, kao i svima koji žele popraviti krvnu sliku ili tijekom duljeg razdoblja održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma.

Njegova prednost je što sadrži upravo dvovalentno željezo koje je vrlo apsorbirajuće (do 80%!) i zato se i preporučuje kao dodatak prehrani i od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Zato ga mogu koristiti i trudnice, djeca, sportaši…i to bez prestanka odnosno pauze. Ujedno, već u nekoliko tjedana garantira ne samo povećanje željeza u krvi i opći boljitak organizma, već i ljepši sjaj kože, manje opadanja kose, zdraviji izgled tena, bolju koncentraciju itd.

Postoji i klasičan REVIMED® Fe, no kako Stevia opcija ne sadrži šećer i ima nezamjetno malo kalorija, odabrala sam upravo njega. Ipak, vrijedi spomenuti kako oba dodatka prehrani ne sadrže gluten i alergene, a dolaze u istom okusu – Forest Berries.

REVIMED® Stevia Fe

Naše iskustvo s REVIMED® Stevia Fe suplementom

Pakiranje proizvoda je poprilično veliko i može se piti jednom do triput dnevno. Nerijetko sam ga pila jednom dnevno u duploj dozi i – odmah da kažem – okus je fantastičan! Priznajem da bobičasto voće u kombinaciji sa željezom može zvučati kao noćna mora, no ovaj napitak ima ukusan, slatkast okus poprilično realističnog okusa bobica, uz koje željezo uistinu pada u drugi plan. Bez zadrške, ovo je najukusniji napitak sa željezom kojeg sam probala dosad! Štoviše, u nekoliko navrata sam se ulovila kako ga poput soka pijem uz dodatak mineralne vode…

Samo djelovanje proizvoda osobno nisam primijetila do otprilike trećeg tjedna konzumacije kada sam se osjećala generalno odmornije i bolje naspavano. Ipak, valja naglasiti kako će osobe koje imaju nižu vrijednost željeza, što je slučaj kod mnogih ljudi, posebno žena i djece, promjenu osjeti unutar 2 do 3 dana. Najveća razlika stigla je u obliku koncentracije i fokusa, koji su mi uvelike nedostajali. Primjećujem da više nemam omaglice i da konstruktivnije odrađujem dnevne obaveze. Također, čak i uz iznimno rano ustajanje, treniranje i poslovno vrlo ispunjen dan – umor osjećam tek pred odlazak u krevet.

A rezultat?

Rezultat priča sam za sebe! Razina željeza u krvi značajno je porasla. Kako sam primijetila popravak općeg stanja organizma, osjećala sam da će rezultat biti dobar – ipak iznenadila sam se vidjeti koliko je bio dobar rezultat. Napitak planiram nastaviti piti, a uz njega ću isprobati i REVIMED® Stevia Orange, napitak fokusiran na podizanje imuniteta koji navodno ima okus poput poznatog domaćeg napitka od naranče…

Osjećate li slične simptome i nikako ne uspijevate podignuti vrijednost željeza i ojačati imunitet, toplo preporučujem REVIMED® proizvode.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori