Znate li da istovremeno možete raditi na imunitetu i na ljepoti?
Znate li da istovremeno možete raditi na imunitetu i na ljepoti?

Znate li da istovremeno možete raditi
na imunitetu i na ljepoti?

Siječanj, prvi mjesec nove godine, obično je obilježen ne samo novogodišnjim odlukama i planovima, već i pojačanim izazovima vezanim uz zdravlje. Sezonske viroze, učestale tijekom ovog perioda, stvaraju dodatni pritisak na naš imunološki sustav. No, povezanost između sezonskih bolesti i manjka određenih vitamina i minerala u organizmu može biti ključni čimbenik koji utječe ne samo na naše zdravlje, već i na ljepotu naše kože.

Kako su ljepota i zdravlje povezani?

Zimski mjeseci često donose izazove u održavanju uravnotežene prehrane, što može rezultirati nedostatkom ključnih nutrijenata. Manjak vitamina C, D, cinka i drugih esencijalnih minerala može oslabiti naš imunološki sustav, čineći nas podložnijima virusima i bakterijama koji kruže oko nas. Paralelno s tim, manifestacija manjka ovih nutrijenata može imati utjecaj i na izgled naše kože.

Nedostatak vitamina C, primjerice, može dovesti do smanjene proizvodnje kolagena, esencijalnog proteina za održavanje elastičnosti kože. Nedostatak vitamina D povezan je s povećanim rizikom od kožnih problema, a cink igra ključnu ulogu u procesima zacjeljivanja i održavanju zdrave kože. Kako bismo sačuvali svjež izgled lica, ali i ojačali otpornost organizma, važno je pridavati pažnju ravnoteži vitamina i minerala u našoj prehrani.

Srećom, rješenje za nadoknadu manjka tih važnih tvari može biti jednostavno. Uzimanje dodataka prehrani može pružiti podršku tijelu tijekom zimske sezone i pomoći u održavanju optimalnog zdravlja kože. Da, dobro ste pročitali – možete raditi na imunitetu i ljepoti istovremeno.

REVIMED®_pexels

Najbolji sastojci za prirodno poticanje kolagena u tijelu

Kolagen je ključni strukturalni protein u tijelu koji pruža potporu koži, kosi, noktima, zglobovima i drugim tkivima. S vremenom, proizvodnja kolagena u tijelu smanjuje se, što može rezultirati gubitkom elastičnosti kože, pojavom bora te drugim znakovima starenja. Kako biste potaknuli prirodnu proizvodnju kolagena, važno je uključiti hranu bogatu određenim tvarima u prehranu – ili naprosto uložiti u kvalitetan suplement.

Evo nekoliko ključnih sastojaka koji mogu potaknuti nastanak kolagena:

Vitamin C – Ovaj vitamin ima ključnu ulogu u sintezi kolagena. On potiče enzime koji su odgovorni za proizvodnju kolagena. Citrusno voće, jagode, brokula, paprika i šipak su bogati
Glicin – Ovo je aminokiselina ključna za sintezu kolagena. Ona se nalazi u velikim količinama u pilećem mesu, ribi, mesu s kostima, grašku i povrću poput špinata.
Silicij – On pomaže u jačanju vezivnih tkiva i potiče proizvodnju kolagena. Namirnice poput zobenih pahuljica, povrća poput šparoga i krastavaca, te voća poput jagoda i jabuka sadrže silicij.
Vitamin A – Ovaj vitamin podržava zdravlje kože i potiče sintezu kolagena. Namirnice bogate vitaminom A uključuju slatki krumpir, mrkvu, špinat, kelj i jetru.

Te koji imaju generalne benefite za ljepotu kože:

Vitamin D – on ima uistinu ključnu ulogu u održavanju zdrave kože. Bez dovoljno vitamina D, koža može postati suha i sklona problemima. Ribu, jaja, mliječne proizvode i izloženost sunčevoj svjetlosti možete koristiti kako biste dobili dovoljno vitamina D.
Biotin – Biotin je posebno važan za zdravu kosu, kožu i nokte. Jaja, orašasti plodovi, soja, riba i integralne žitarice sadrže biotin.
Željezo – Ono igra ulogu u transportu kisika do stanica, uključujući stanice kože. Nedostatak željeza može dovesti do problema poput blijede kože i gubitka kose. Meso, mahunarke, orašasti plodovi i integralne žitarice su dobri izvori željeza.
Matična mliječ – Vjerovali ili ne, matična mliječ je bogata antioksidansima pa štiti od slobodnih radikala, može potaknuti proizvodnju kolagena i kako ima visok udio vode u sebi, pomaže i hidrirati.

REVIMED®

Ukusan napitak kao sveobuhvatna pomoć

Idealno izbalansiran sastav za poticanje jačanja imuniteta, ali i benefita za kosu, kožu i nokte nude REVIMED® Stevia Fe i REVIMED® Fe. REVIMED® Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na osnovi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C za pripremu ukusnog napitka. Namijenjen je osobama koje imaju pomanjkanje željeza, kao i svima koji žele popraviti krvnu sliku ili tijekom duljeg razdoblja održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma.

Ovaj dodatak prehrani je bez glutena te bez alergena, a možete birati između klasičnog i onog sa stevijom koji je prikladniji za dijabetičare i sve koji paze na unos kalorija. Također, može se piti bez prestanka i nakon nekoliko tjedana korištenja trebali biste primijetiti njegove benefite na organizam, kao i na kožu; bolja prokrvljenost, lijep sjaj, bolja koncentracija, više energije…

REVIMED®
REVIMED®_iStock

REVIMED® ima željezo kakvo trebate

Željezo je jedno od tvari koje ljudsko tijelo ne sintetizira, već ga moramo unositi u organizam hranom. U hrani najčešće pronalazimo trovalentno željezo koje se ne može apsorbirati kao takvo, pa na kraju iz hrane apsorbiramo tek 2 do 10% željeza. S druge strane, dvovalentno željezo je vrlo apsorbirajuće i zato se i preporučuje kao dodatak prehrani i od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Upravo takav tip željeza koristi i REVIMED®, čija je apsorpcija do 80%, koje je kompletno bez nuspojava, a kojega u radu fantastično nadopunjuju ostali bitni sastojci, liofilizirana BIO matična mliječ, dehidrirani med i vitamin C! Zato ga mogu koristiti i trudnice, djeca, sportaši…

Ukoliko ove zime želite poraditi na imunitetu, a pritom želite proljeće dočekati s najkvalitetnijom kosom, kožom i noktima dosad, utoliko je vrijeme da krenete piti REVIMED® napitke!

Foto: PR, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori