Je li i vaša koža osjetljiva? Ove hidratantne kreme za lice neće vam uzrokovati reakcije

Je li i vaša koža osjetljiva? Ove hidratantne kreme za lice neće vam uzrokovati reakcije

Situacija u kojoj se barem jednom našao svatko s osjetljivom kožom lica. Jedan od vaših omiljenih brendova lansirao je najnoviju hidratantnu kremu i popis sastojaka tog najnovijeg proizvoda je u najmanju ruku intrigantan i pun potencijalnih blagodati za vašu kožu. Pakiranje je isto tako preslatko i sjajno bi se uklopilo među ostale proizvode u vašoj kupaonici. Naravno, odmah ga dodajete u svoju shopping košaricu. Kad vam vaš najnoviji ulov stigne, otvarate pakiranje i kremu obilno nanosite na lice kako bi ju testirali. Međutim, ubrzo se vaša osjetljiva koža počinje rumeniti i svrbjeti. Ili, sljedećeg jutra otkrijete novu skupinu prištića na svom licu. Za osjetljivu kožu se ponekad može činiti nemogućim naći osnovne skincare proizvode koji su učinkoviti i ne iritiraju kožu. Pogotovo zato što se osjetljivost očituje na nekoliko različitih načina i postoji više uzroka.

Kako prepoznati to je li vaša koža lica osjetljiva?

Stručnjaci tvrde da u osjetljivu kožu spada svaki tip kože koji snažno reagira na većinu podražaja, uključujući okoliš i temperaturu, proizvode za njegu kože, koža sa slabijom zaštitnom barijerom i koža sklona alergijskim reakcijama poput ekcema. Isto tako, nisu ni svi proizvodi za njegu kože jednaki. No, otkrivanje toga koju vrstu osjetljive kože imate, prvi je korak do pronalaska hidratantne kreme koja neće rezultirati trenutnom iritacijom, poput crvenila, peckanja i svrbeža.

Potražite hidratantnu kremu s malo aktivnih sastojaka i hijaluronskom kiselinom. Također, preporučuje se da izbjegavate formule s mirisima, konzervansima i bojama, koji su uobičajeni okidači za osjetljivu kožu. Izopropilni alkohol, kemijski pilinzi poput AHA kiselina, retinol i kemijska zaštita od sunca također mogu izazvati iritaciju. Pored toliko potencijalnih iritansa na koje morate paziti, pronalazak hidratantne kreme koja neće naljutiti vašu osjetljivu kožu može biti posao s punim radnim vremenom. U nastavku potražite nekoliko hidratantnih krema koje su dovoljno nježne za osjetljivu, reaktivnu kožu.

Olival ekstra hidratantna krema
Kiehl’s Centella Sensitive Cica-Cream
Yves Rocher Umirujući hranjivi balzam za osjetljivu i suhu kožu
Shani Darden Skin Care Weightless Oil-Free Moisturizer
Drunk Elephant Protini Polypeptide Cream
CeraVe Moisturizing Cream
First Aid Beauty Ultra Repair Face Moisturizer

Foto: Instagram, Kiehl’s, Cult Beauty, Notino, Feel Unique, Olival, Yves Rocher

Učitati još
Zatvori