Proizvodi koje biste trebali koristiti za njegu i smanjenje vidljivosti bora oko usana
Proizvodi koje biste trebali koristiti za njegu i smanjenje vidljivosti bora oko usana

Proizvodi koje biste trebali koristiti za njegu i smanjenje vidljivosti bora oko usana

Bore oko usana često su jedan od prvih znakova starenja koji privlače pažnju. Sitne linije i bore mogu biti rezultat gubitka elastičnosti kože, izražavanja facijalnih mimika ili nedovoljne njege. Srećom, postoji niz učinkovitih strategija i proizvoda koji mogu pomoći u smanjenju vidljivosti bora oko usana. Njega bora oko usana često je zanemarena, a mi donosimo nekoliko korisnih savjeta i proizvoda.

Hidratacija je ključna

Jedan od najvažnijih koraka u njezi bora oko usana je redovita hidratacija. Koristite visokokvalitetne hidratantne kreme, maske i balzame za usne koje sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline ili glicerina. Ovi sastojci pomažu zadržati vlagu u koži, čime se smanjuje suhoća i pomaže u smanjenju vidljivosti bora.

SPF

Sunce može ubrzati proces starenja kože, uključujući i pojavu bora oko usana. Redovita primjena zaštitnog faktora ključna je u prevenciji dodatnih oštećenja. Odaberite SPF koji štiti od UVA i UVB zraka te je pogodan za osjetljivo područje oko usana.

Retinol

Retinol, oblik vitamina A, poznat je po svojim anti-aging svojstvima. Krema koja sadrži retinol može pomoći u poticanju obnove stanica kože i smanjenju pojave finih linija i bora oko usana. Važno je početi s nižom koncentracijom retinola i postupno povećavati kako bi se izbjegla iritacija kože.

Njega bora oko usana posebnim proizvodima

Postoje proizvodi posebno formulirani za njegu područja oko usana. Odaberite kreme koje sadrže sastojke poput peptida, kolagena ili antioksidansa. Ovi sastojci mogu pridonijeti povećanju čvrstoće kože i smanjenju vidljivosti bora.

Foto: Instagram (@biologique_recherche, @greta_sam), Biologique Recherche, MBR, Environ

Učitati još
Zatvori