Beauty vodič: Kako pronaći savršenu nijansu pudera online?

Beauty vodič: Kako pronaći savršenu
nijansu pudera online?

https://www.instagram.com/p/B_VnI2kpP9F/?utm_source=ig_web_copy_link

Puder je jedan od najkompliciranijih kozmetičkih proizvoda za online kupovinu. Ne samo zbog toga što postoji veliki izbor proizvoda koji su dostupni, nego postoji još toliko mnogo faktora koji se moraju uzeti u obzir prilikom odabira. Nitko ne želi biti narančast ili imati ten koji je jedne boje na licu, a druge boje na vratu. Da bi vam olakšali ovaj postupak i kako bi vaš odabir bio što bezbolniji, u nastavku vam donosimo vodič za pronalaženje savršene nijanse pudera – swatchevi vam neće biti potrebni.

Važno je birati prema vrsti tena

Imate li problema s T-zonom i neumornim izlučivanjem sebuma? Tada se svakako želite odlučiti za dugotrajni, matirajući puder, a trebali bi izbjegavati one formule na bazi ulja. Potražite ‘aqua’ u prvih nekoliko sastojaka kako biste bili sigurni da je na bazi vode. S druge strane, ako imate kožu sklonu suhim mrljama koje se ljušte odlučite se za onu hidratantnu formulu za blisatviji ten. Mnoge on njih će sadržavati antioksidanse i hranjive tvari za podizanje razine vlage u vašoj koži. Međutim, ako je vaša koža sklona prištićima ili iritacijama odaberite lagane formule. One na bazi minerala će biti nježne prema vašoj  koži.

https://www.instagram.com/p/B7tqB08l5QI/?utm_source=ig_web_copy_link

Identificirajte svoj podton

Utvrđivanje toga je li vaša koža hladnog, neutralnog ili toplog podtona je ključno za postizanje savršenog podudaranja boja. Koža s plavim žilama i ružičastim nijansama nalazi se na hladnijoj strani spektra. Koža žuto-zlatnog tona i zelenkastih vena ima topli podton. Oni koji smatraju da se nalaze negdje između ova dva opisa imaju neutralni podton kože.

Odlučite koju razinu prekrivanja želite

Neki preferiraju lagano, jedva vidljivo prekrivanje koje suptilno poboljšava izgled kože, ali još uvijek može doći do izražaja prirodan ten. Međutim, ako patite od crvenila, mrlja, ožiljaka ili pigmentacije, vjerojatno ćete se odlučiti za puder s potpunim prekrivanjem koji će sakriti nesavršenosti i stvoriti potpuno ujednačen ten. Isto tako, dostupni su vam i puderi sa srednjim prekrivanjem, koje možete nanijeti u maloj količini ili nadograditi za različiti završni look.

Samostalno prilagodite nijansu za svoj ton kože

Nemojte isključiti miješanje više nijansi pudera kako bi dobili onu koja je savršena za vas. Ovo će biti korisno, osobito ako ste preplanuli od sunca – jedna nijansa vam definitivno neće odgovarati tijekom cijele godine. Bez obzira na to miješate li dvije nijanse pudera, razrijedite formulu hidratantnom kremom, pojačate puder korektorom ili mu dodate primer za sjaj, imajte na umu da niste ograničeni samo na tu jednu mogućnost.

https://www.instagram.com/p/CAX5jfcHW-d/?utm_source=ig_web_copy_link

Ako postoji sumnja, uzmite svjetliju nijansu

Zaglavili ste između dvije nijanse i nikako se ne možete odlučiti za jednu od njih? Uvijek odaberite onu koja je svjetlija. Ako je potrebno, svjetliju nijansu uvijek možete dodatno produbiti završnim slojem bronzera. To je puno lakše za učiniti nego posvijetliti nijansu koja je pretamna jer to bi značilo da ona gubi pigment i stupanj prekrivanja.

Potražite detalje online

Zahvaljujući mnogim beauty entuzijasticama internet je prepun videa i fotografija u kojima se prikazuju swatchevi svakakvih vrsta i brendova pudera na koži. Čak i ako ne možete pronaći nekoga tko ima identičan podton kao i vi, njihov sadržaj vam može pomoći kao referenca i za uspoređivanje s drugima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori