6 omiljenih drogerijskih pudera vizažista slavnih

Koliko god poželjno djelovali proizvodi luksuznih beauty brendova, isti ponekad ne opravdavaju svoju cijenu, isto kao što i oni iz cijenom pristupačnijih kategorija spremno konkuriraju svojim mnogo skupljim inačicama. Pravila zapravo ni nema, a na putu do pronalaska savršene dekorativne kozmetike svatko od nas isprobat će gomilu proizvoda dok ne nađe onaj pravi. Da se i u drogerijskoj ponudi kriju pravi beauty dragulji, svjedoče slavni make up artisti, koji surađuju s najvećim zvijezdama svijeta i u svojim mobilnim kovčezima uvijek nađu mjesta i za odlične pudere koji nisu papreno skupi. O kojih 6 se radi, donosimo u nastavku.

Maybelline Fit Me Matte + Poreless foundation

Maybelline-Foundation-Fit-Me-Matte-Poreless-Ivory-041554433432-C

Make up artistica Amber Dreadon, koja u klijentice ubraja pjevačice Lorde, Florence Welch i sestre Haim, favorizira upravo ovu podlogu, koju voli jer ima širok raspon dostupnih tonova i odlično izgleda na licu, ostavljajući lagani mat efekt koji može potrajati kroz dan. Podlogu nanosi vlažnim Beauty Blenderom, i to gradirano, od sredine lica prema rubovima, a za ‘osunčani’ efekt na obrazima koristi istu Maybelline podlogu nekoliko tonova tamniju.

Revlon ColorStay Foundation

Revlon-Podk_ady-Colorstay_Combination_Oil_Skin

Podloga koja kod nas ima mnogo poklonica je Revlon ColorStay Foundation. Nju sa sobom nosi vizažistica Denika Bedrossian, čije su klijentice Kelis, Keisha i Kelly Osbourne. Opisuje ju magičnom jer je vrlo postojana na licu i dugo traje, može se nadograđivati i uspješno se bori s masnom kožom, matirajući njenu teksturu. Budući da se ton naše kože mijenja kroz godinu, Denika preporučuje kupovinu dobre, a pristupačne podloge koja se može mijenjati kada god za tim osjetite potrebu.

Maybelline Dream Fresh BB 8-in-1 Beauty Balm

Maybelline-Dream-Fresh-BB-8--1-Beauty-Balm-Skin-Perfector

Joy Fennell iz sezone u sezonu radi na revijama Marca Jacobsa, Michaela Korsa i Vere Wang, gdje je došla u doticaj s Maybelline BB kremom, koju od tada ne koristi samo na modelima, već i na celebrity klijentima s kojima surađuje. Prema njenim riječima, jednom kada se nanese, na licu ostaje fiksirana, a želite li malo više prekrivne moći, Joy sugerira ovaj Beauty Balm nanijeti vlažnim Beauty Blenderom. U ostalim slučajevima nanosi ga prstima i hvali činjenicu da se vrlo lako aplicira i upija, ostavljajući prirodni dojam na koži.

L’Oreal True Match Super-Blendable Foundation

2823076

Lizzy Caplan i Amber Valetta, dvije su super poznate klijentice make up artistice Kelly Hunt. Njen omiljeni drogerijski ulov je L’Orealov tekući puder True Match, koji je počela koristiti još u studentsko doba, kada se zbog stresa borila s prištićima. Danas ovu podlogu koristi i na poznatim licima kada joj treba puder koji će dobro prekriti sve nesavršenosti, ali neće djelovati poput maske. Ne samo da se dobro nadograđuje, već je True Match puder bez ulja, odličan za sve one s problematičnom kožom. Ostavlja ujednačen i prozračan dojam, a Kelly ga nanosi svojim klijenticama čak i za razne evente.

Revlon ColorStay Whipped Creme Makeup

Revlon Colorstay Whipped Creme Makeup

Još jedan Revlonov adut, no ovog puta u posudici i u formi pjenaste kreme. Robert Sesnek, koji šminka Chrissy Teigen i Kate Upton, obožava ga i koristi kada god žene od njega zahtijevaju jači make up s puderom veće prekrivne moći. Osim toga, dostupan je u brojnim nijansama i odlično se prilagođava većini tonova kože.

CoverGirl TruBlend Liquid Makeup

CoverGirl TruBlend Liquid Makeup

Kirin Bhatty, make up artistica Alessandre Ambrosio, voli ovu prozračniju varijantu podloge, koja možda nema jednaku moć prekrivanja kao gore navedeni puderi, no može se nadograđivati i lice čini sjajnim i blistavim. Dolazi u 21 tonu, a oni se međusobno mogu miksati kako bi stvorili boji kože komplementarnu kombinaciju.

Foto: Instagram

0