Gdje u Zagrebu nabaviti najbolje uređaje za zdravlje i jedinstvene maske za lice?

Gdje u Zagrebu nabaviti najbolje uređaje za zdravlje i jedinstvene maske za lice?

Na zagrebačkoj Trešnjevci, u Tratinskoj ulici, ističe se prostrana i dizajnerski uređena Medikor specijalizirana prodavaonica uređaja za zdravlje, well-being i ljepotu. Za Medikor, koji je prije svega veleprodajna tvrtka te svoje proizvode distribuira svim ljekarnama u zemlji već gotovo 25 godina, ovo je svojevrsni flagship store u kojemu sve svoje proizvode može prikazati i demonstrirati na jednome mjestu.

PROIZVODI ZA ZDRAVLJE, ZAŠTITU i WELL-BEING

Medikor je ekskuzivan zastupnik nekoliko velikih svjetskih medicinskih, well-being i beauty brandova za hrvatsko tržište: OMRON, Beurer, NANO, Rio Beauty, Problis i Frescopad. U prodavaonici je naglasak prvenstveno na vrhunskim medicinskim uređajima za kućnu uporabu te ovdje možete nabaviti sve modele OMRON tlakomjera, inhalatora, sve vrste toplomjera od onih jednostavnijih do beskontaktnih koji su ovih dana traženiji nego ikada, aspiratore za bebe, TENS aparate za tretman boli, glukometre, ortopedska pomagala te brojne druge. Prodajno osoblje čine farmaceutske tehničarke i medicinske sestre koji će vam demonstrirati način korištenja uređaja te stručno odgovoriti na sva pitanja.

Uz uređaje za zdravlje tu su i BEURER proizvodi za opuštanje poput masažera, hidromasažnih kadica, grijaćih dekica, aroma difuzora ali i beauty gadgeti Rio Beauty i Beurer za lifting lica, čišćenje lica te klinički testirani anticelulitni masažeri. Od proizvoda za zaštitu treba izdvojiti maske za lice, beskontaktni toplomjer, bio dezinficijense Genox te zaštitne vizire za lice.

INOVACIJA: PLATNENA MASKA SA ZAMJENJIVIM FILTEROM

 „Kada je krenula pandemija koronavirusa u Hrvatskoj suočili smo se sa zastojima u nabavi proizvoda iz inozemstva i općenito nestašicom određenih proizvoda na globalnom tržištu. Smatrajući kako je naša uloga, kao tvrke koja je već dugi niz godina sudionik na tržištu medicinske opreme, nabaviti svu zaštitnu opremu, odlučili smo se okrenuti domaćoj proizvodnji – prvenstveno proizvodnji maski za lice obzirom da je jedno vrijeme nestalo i kiruških i profesionalnih maski na hrvatskom tržištu, a zaštita za građane bila je nužna. Naš tim sačinjen od liječnika i medicinskih sestara intenzivno je izučavao razlike između N95, KN 95, kiruške i jednostavne pamučne maske te smo došli na ideju da spojimo kirušku i pamučnu masku u jednu. Tako je nastao novi proizvod – višekratna, platnena maska za lice sa zamjenjivim filterom. ‘– istaknula je Iva Kovačević Pihler, operativna direktorica Medikora.

Filter je ključna komponenta ovakve maske, izrađen je od netkanog materijala i vodonepropusan, odnosno sprječava da respiratorne kapljice prijeđu s korisnika maske na osobu s kojom je u kontaktu i obrnuto.  Filter se ne može prati, ali ga je moguće peglati na visokoj temperaturi, te ga je potrebno izvaditi prije pranja same maske i zamijeniti novim kad postane neuporabljiv. Zašto pamučna maska? Ona se može prati na visokoj temperaturi i peglati kada postane vlažna, te koristiti puno puta. Uz to je vrlo ugodna za nošenje što je pogotovo važno u djelatnostima gdje se maske nose cijeli dan, poput kozmetičara, frizera, hotelijera, prodajnog osoblja i slično.

‘Svaka kriza očigledno uz sve loše koje nosi daje i prostora za inovaciju jer čovjek počinje razmišljati ‘out of the box’ i prisiljen je brzo djelovati. Svakako je to važna lekcija za sve nas – da se što je više moguće treba okrenuti vlastitoj, domaćoj proizvodnji. Svoju smo masku certificirali pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a ići ćemo i na inozemnu certifikaciju. Uz to, zadovoljni smo što smo već unazad nekoliko godina prepoznali važnost digitalizacije i pokrenuli vlastiti web shop te oformili tim ljudi koji se njime bavi jer se to u ovoj krizi pokazalo ključnim.’ – nadodaje Iva.  

Višekratna, platnena maska sa filterom dolazi u nizu boja i printeva te se u paketu s maskom dobiva i nekoliko filtera, a zasebno se mogu kupiti paketi od 30 filtera. Sve se mogu pogledati na web shopu Medikora. U pripremi je i cijeli niz novih boja maski jer čini se da će, nažalost, maska za lice ostati sastavni dio naše garderobe još neko vrijeme.  Za veće narudžbe Medikor provodi i šivanje logotipa na masku, što se pokazalo kao važan bonus za inozemne kupce. Čak su i u Londonu prepoznali ove maske kao kvalitetne te ih je nekoliko restorana naručilo za svoje potrebe. Inozemni kupci preferiraju potpuno crne maske s logotipom kompanije, kažu nam iz Medikora.

Top proizvodi za zdravlje i zaštitu iz Medikora:

Maska sa džepom za filter

Paketi filtera

Beskontaktni toplomjer Berrcom

Tlakomjer OMRON

Inhalator OMRON

Aroma difuzor Rio

Glukometar Beurer

NANO uređaj za tretman boli elektroterapijom

Za sve koji nisu iz Zagreba i preferiraju kupnju online sve Medikor proizvode mogu nabaviti na Medikor web shopu, dostava je u roku od nekoliko dana. Pratite Medikor na Instagramu @medikor.hr i Facebooku Medikor.

Medikor prodavaonica: Tratinska 58, Zagreb, tel 01 3689 699, [email protected]

Foto: Medikor

Učitati još
Zatvori