Maske za lice koje će ovog ljeta najbolje rashladiti i hidratizirati vašu kožu
Maske za lice koje će ovog ljeta najbolje rashladiti i hidratizirati vašu kožu

Maske za lice koje će ovog ljeta najbolje rashladiti i hidratizirati vašu kožu

Posljednjih dana zaista nas griju prave ljetne temperature, napokon ako nas pitate. Nakon obilnih kiša i propitkivanja hoće li ljeto ove godine uopće stići, evo ga, užarenije nego ikad. To znači da, birali to ili ne, puno vremena provodimo na suncu. Ne morate se aktivno sunčati da biste bili izloženi sunčevim zrakama, to je neizbježno, recimo, dok putujete na posao ili štetate psa. To, pak, znači da je potrebno dobro se zaštititi, ali ovo nije tekst o SPF-u. Takvih već imamo dovoljno. Ovo je tekst o pripremi kože za sunce, ako i o njezi kože nakon sunca. Potrebni su nam proizvodi koji će nam lice nahraniti i ojačati konu barijeru, kao i oni koji će nuditi onaj rashlađujući i umirujući osjećaj koji tako godi nakon boravka na suncu.

Visoke temperature isušuju kožu, a tu je i stalno znojenje koje nekada može iritirati. Da ne govorimo da se može dogoditi i da izgorimo, ali to je najbolje izbjeći, pogotovo na licu. Bilo da se sunčate namjerno ili se pazite sunca, ali ono je neizbježno, maske za lice savršen su proizvod za ojačavanje kože kao i za smirivanje nakon sunčanja. Prije nego što masku nanesete, pak, lice treba očistiti jer se na visokim temperaturama naše pore šire, a to znači da je olakšan prlaz prljavštini i masnoći. Baš zato lice treba čistiti, a tako ćemo i omogućiti svim hranjivim sastojcima iz maski za lice da bolje prodru u kožu.

Maske za lice za svaki tip kože

Oni sa suhom kožom mogu si priuštiti teže maske za lice, ali zapravo najbolje će biti one obogaćene hijaluronskom kiselinom koja je snažan hidrator. Takve maske duboko obnavljaju kožu i prikladne su za ljetnu sezonu. Ljudi s osjetljivom kožom trebaju tražiti maske koje sadrže umirujuće sastojke koji će smiriti crvenilo i iritacije. Također, prije nanošenja na lice, dobro je napraviti patch test. Oni s kožom sklonom aknama uvijek mogu probati maske koje će akne isušiti, a višak sebuma ukloniti. Ako, pak, samo želite rashladiti kožu, dobar izbor su sheet maske koje hlade, a za pojačan osjećaj rashlađivanja ih možete držati u hladnjaku.

Foto: Instagram (@papayalovin, @silkonme),
MBR, Environ, Biologique Recherche, Dermacare,
L’Occitane, L’Erbolario, Melvita, Essence, Skintegra, dm, Avene

Učitati još
Zatvori