Jednostavan beauty trik za sprječavanje nastanka ‘maskni’!

Jednostavan beauty trik za sprječavanje
nastanka ‘maskni’!

Sad kad su zaštitne maske postale uobičajen dio našeg života i svakodnevnih modnih kombinacija, naša koža mora naučiti kako živjeti s tom činjenicom. Nažalost, za mnoge to znači nastanak većeg broja akni tj. ‘maskni’, u području lica koje zaštitna maska prekriva. Srećom, danas na društvenim mrežama možemo naći i brojne stručnjake koji s nama svakodnevno dijele beauty savjete i trikove za ljepšu kožu. Tako smo nabasali i na ovaj hack. Naime, ekspertica za njegu kože poznata kao dr. Pimple Popper, čije je pravo ime dr. Sandra Lee, na svom je TikTok kanalu podijelila jednostavan beauty trik za sprječavanje nastanka akni koje su uzrokovane nošenjem zaštitne maske za lice.

Salicilna kiselina idealan sastojak za borbu protiv maskni

Doktorica Lee predlaže da oni koji pate od maskni, poprskaju unutrašnjost svojih zaštitnih maski proizvodom na bazi salicilne kiseline. Nakon toga zamahnite maskom kroz zrak nekoliko puta da se proizvod osuši, potom ju stavite na lice. Salicilna kiselina čisti ulja i nečistoće iz vaših pora i na taj način sprječava nastanak akni. Mnogi njezini followeri isprobali su ovaj hack i oduševljeni su njime.

@drpimplepopper

When you need to wear your mask but it keeps giving you MASKNE! 😫#wearamask #drpimplepopper @slmdskincare

♬ original sound – Sandra Lee, MD

Usprkos tome što su brojni followeri pohvalili ovaj trik, nekoliko njih istaknulo je da vlaženje jednokratne zaštitne maske može umanjiti njezinu učinkovitost. Stoga, izbjegavajte nanošenje ovakvog proizvoda na one maske koje su kreirane za jednokratnu upotrebu i koje nisu pamučne. Drugi su umjesto toga predložili prskanje proizvoda izravno na kožu kako bi izbjegli maskne.

Murad Clarifying Body Spray

Dodatni savjeti…

Na svojoj web stranici dr. Lee podijelila je i mnoštvo drugih glavnih savjeta za to kako spriječiti maskne. Predlaže da radije koristite pamučne zaštitne maske jer su prozračne i smanjuju iritaciju. Isto tako, nabavite kvalitetnu hidratantnu kremu koja će vam pomoći u jačanju zaštitne barijere kože lica. Uz to, preskočite nanošenje šminke kad god to možete.

Foto: Profimedia, TikTok, Instagram, Look

Učitati još
Zatvori