Evo kako možete postići potpuno prekrivanje i produžiti trajanje pudera na licu

Evo kako možete postići potpuno prekrivanje i produžiti trajanje pudera na licu

Svoje make up proizvode najčešće nanosimo na lice određenim redoslijedom. Uobičajeno je primer prvi na redu, potom tekući puder, korektor te, u konačnici, puder u prahu za setiranje i postizanje savršenog finiša. Vjerojatno nam nikada ne bi palo na pamet mijenjati ova, već uspostavljena, pravila. No, beauty entuzijastice na društvenim mrežama odlučile su isprobati malo drugačiji pristup. Tako su otkrile da mogu produžiti trajanje svog pudera, a k tome postići potpuno prekrivanje uz jedan jednostavan make up trik. One naime miješaju svoj tekući puder s puderom u prahu prije nego što ga nanesu na lice. Na taj način zapravo stvaraju puder koji prekriva bolje nego ijedan tekući puder sam za sebe.

Kako pravilno primijeniti ovaj make up trik?

Za ovaj make up trik prvo na lice nanesete primer. Jedan od omiljenih primera make up entuzijastica je Benefit Cosmetics The POREfessional primer koji efikasno smanjuje pore i kreira savršenu podlogu za puder. Potom vam treba tekući puder i bezbojni puder u prahu za setiranje. Jedan od najpoznatijih je Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder koji je obožavan diljem svijeta, tako da vas sigurno neće razočarati.

Nanesete nekoliko potisaka tekućeg pudera na nadlanicu. Nakon toga, na njega posipate malo pudera u prahu i pomiješate ih s kistom za puder. Gustoća ove smjese će prijeći iz vrlo glatke i viskozne u vrlo gustu. Čim kistom na lice nanesete ovu mješavinu, odmah ćete moći primijetiti koliko je neprozirna. Kako biste zadržali taj neprozirni finiš, umjesto da blendate mješavinu spužvicom, blendajte ju ovalnim kistom za puder. Naime, spužvica bi ju potencijalno mogla razrijediti.

Uz to, blendanje bi vam moglo biti malo teže nego inače, stoga budite oprezni. Budući da je smjesa gusta, bit će vam potrebno malo više truda da biste postigli glatki i besprijekorni finiš. No, jednom kad ste gotovi, bit ćete oduševljeni rezultatom i razinom prekrivanja. Ovo je odličan make up trik za prekrivanje crvenila i drugih nedostataka na licu, a još k tome možete biti sigurni da će trajati cijeli dan. Ipak, vjerojatno će najbolji biti za one koji imaju masni tip kože ili za ljetno vrijeme. Koliko god ovaj trik prekrivao i sprječavao razmazivanje i preslikavanje pudera, nakon nekoliko sati mogao bi početi izgledati pomalo suho. U nastavku vam donosimo proizvode koji bi vam mogli pomoći u kreiranju ovog looka.

Benefit The POREfessional Face Primer Minimising Pores
NYX Professional Makeup High Glass Face Primer
Clarins Everlasting Youth Fluid SPF 15
Urban Decay All Nighter Longwear Foundation
Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder
MAC Cosmetics Prep + Prime Transparent Finishing Powder
Zoeva Powder Brush
Real Techniques Mini kist za tekući puder

Foto: Instagram, Douglas, Cult Beauty, Fabuspot, Notino

Učitati još
Zatvori