Make up trik uz koji odmah izgledate budnije i svježije
Make up trik uz koji odmah izgledate budnije i svježije

Make up trik uz koji odmah
izgledate budnije i svježije

Ako vam često netko kaže da izgledate umorno onda već i sami znate koliko to može biti naporno. Možda je to dobronamjerno i s ciljem izražavanja empatije, ali kad se već osjećamo iscrpljeno, nije nam potrebna dodatna potvrda toga, zar ne? Iako je najbolje rješenje za ovaj problem više spavanja, to nije uvijek moguće, pogotovo u današnje vrijeme. Zanima li vas kako možete izgledati budnije, kao da ste osam prekrasnih sati uživali u carstvu snova, umjesto da ste se četiri vrlo nemirna sata prevrtali po krevetu? Srećom, postoji jedan make up trik uz koji možete izgledati odmorno bez obzira na to koliko ste spavali. Korektor za podočnjake je zvijezda ovog trika, ali jako je važno to na koji način ćete ga nanijeti i što ćete nanijeti na oči prije i poslije njega. U tome postoji određena umjetnost koju ne biste smjeli zanemariti. U nastavku otkrijte koje biste korake trebali pratiti ako želite izgledati budnije i odmorno apsolutno svako jutro.

Krema ili serum za područje oko očiju

Prvo, nemojte zaboraviti nanijeti hidratantnu kremu prije spavanja jer želite da se ona dobro upije i navlaži kožu do jutra. Tako će svaki daljnji korak već sam po sebi biti puno jednostavniji. Kao prvi korak u jutarnjoj make up rutini, nanesite vrlo malu količinu kreme ili seruma za područje oko očiju.

Probajte s nečim što sadrži kofein jer takvi proizvodi su poznati po tome što smanjuju oteklinu i tamne krugove oko očiju. Prstenjakom polako umasirajte odabrani proizvod, no izbjegavajte trepavice i općenito se nemojte previše približavati očima. Stručnjaci preporučuju korištenje proizvoda koji su hidratantni, ali ne previše masni. Ako ste skloni natečenosti, možete i držati u hladnjaku kako bi licu pružili dodatnu dozu svježine prije nanošenja make upa.

Caffeine Solution 5% + EGCG

Make up trik koji ne funkcionira bez korektora s potpunim prekrivanjem

Kad se radi o odabiru korektora, bolje vam je koristiti formulu s potpunim prekrivanjem koja vam daje fleksibilnost prilikom nanošenja. Ne trebate koristiti njegov maksimalni kapacitet, ali tu je ako vam ikad zatreba. Iako ne postoje službena pravila kad je u pitanju nanošenje korektora, stručnjaci ga primjenjuju prije nanošenja sjenila i maskare, za prirodniji look. Ponekad korektor pruža dovoljno prekrivanja pa možete preskočiti puder ili se odlučiti za obojanu hidratantnu kremu kako bi vam koža izgledala svježe i sjajnije. Korektor vam može pomoći popraviti greške kod nanošenja sjenila, ali i zaštititi područje ispod očiju od obojanih mrlja i čestica sjenila.

Laura Mercier Flawless Fusion Ultra Longwear Concealer

Gdje biste prvo trebali nanijeti korektor?

Nanesite korektor ispod očiju, ali izbjegavajte područje donjih trepavica. Obično smo najtamniji u unutarnjem kutu oka, blizu nosa. Upravo zbog toga djelujemo umorno. Stoga tu prvo želite nanijeti korektor, a onda ga raširiti i blendati kistom. Potom kreirajte oblik trokuta između unutarnjeg i vanjskog kuta oka te vrha nosa i njega stopite s ostatkom kože za najljepši look.

Zoeva 145 Concealer Blender

Foto: Instagram (@harperandharley, @taylorlashae), Asos, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori