Vrijeme je za aktivan trening – uz izbacivanje energije i gubljenje kalorija

Vrijeme je za aktivan trening – uz izbacivanje energije i gubljenje kalorija

Imate li ponekad osjećaj, naročito nakon napornog radnog dana, da sve što trebate napraviti jest izbaciti negativnu energiju iz sebe kako bi se osjećali bolje? U tome će vam dokazano, i u vrlo kratkom vremenu, pomoći tjelovježba, pogotovo ako se odlučite za pravi trening.

Prijedlog za ovaj tjedan, treninga koji će nam baš pomoći u izbacivanju energije, gubljenju kalorija i potkožnog masnog tkiva, dale su nam Dora i Iva, dvije prijateljice koje su odlučile spojiti ono najbolje iz svoja dva inače sasvim različita svijeta i pokazati da se upravo tjelovježbom svatko od nas može mnogo bolje i učinkovitije nositi sa stresnom svakodnevicom. 

O ideji I&D Workouta, projekta koji nosi inicijale ovih prijateljica, više ste mogli pročitati ovdje, a one nas već nekoliko tjedana vode kroz programe vježbanja koji pomažu svima nama sa sjedećim (ili pak stajaćim) načinom rada i života. Nakon programa pasivnog pilatesa i programa aktivnog pilatesa, uz koji smo vježbale zajedno s Dorom i Ivom, vrijeme je došlo za novi tjedan i novi tip treninga!

Dorotea Kraljević, Dora Body Studio

Riječ je o aktivnom, odnosno funkcionalnom treningu, koji za cilj ima sagorijevanje potkožnog masnog tkiva i kalorija. On je također odličan za izbacivanje energije, postizanje jakosti i podizanje kondicije, a Dora, koja je vlasnica omiljenog zagrebačkog Dora Body Studija, dala nam je nekoliko tips & tricks uoči isprobavanja ovog treninga:

• ako je trening aktivan i energičan, ne znači da možete prtljati (pogotovo ne s tehnikom)
•visoki skip s razlogom ima predznak visoki (koljena prema prsima, tj. do razine kukova, nemojte u skipu zabacivati stopala iza prema guzi)
• plankove možete uvijek zamijeniti plankovima na koljenima
•kod bočnih plankova pazite da ste na bridu stopala, a ne na donjem djelu potkoljenice ili gležnju, radije budite na koljenu
•Pazite na položaj kralježnice i zdjelice tokom svake vježbe (neutralna pozicija)

Učitati još
Zatvori