S Dorom i Ivom vježbamo pasivan pilates

Prije 10 dana, upoznale smo vas sa ženskim duom koji je odlučio dobro protresti našu pomalo ustajalu svakodnevicu i suočiti nas s činjenicom da mnogo sjedimo, malo se krećemo i tako definitivno radimo štetu svom tijelu i organizmu u cjelini.

One su Dora i Iva, dvije prijateljice koje su odlučile spojiti ono najbolje iz svoja dva inače sasvim različita svijeta i pokazati da se upravo tjelovježbom svatko od nas može mnogo bolje i učinkovitije nositi sa stresnom svakodnevicom. Nju možda ne možemo drastično promijeniti preko noći, no zato svoje slobodno vrijeme, ma kako ga malo bilo, možemo usmjeriti na pravu stvar.

Pitate se tko su Dora i Iva, kako su došle na ideju, što njihov projekt zapravo predstavlja i kako mu se i vi možete priključiti ako ste se pronašli u gornjem opisu? Otkrile smo vam ovdje, a danas vam donosimo prvi set vježbi koje su Dora i Iva pripremile za nas, ali i za sve vas koji se prepoznajete u opisu ‘sjedilačkog (ili pak stajaćeg) načina života’.

Pasivan pilates idealan je za kraj radnog tjedna

Petak je idealan dan za pilates, trening nešto smirenijeg tempa koji na kraju radnog tjedna svima nama baš dobro sjeda, jer njime vježbamo ne samo svoje tijelo, već i resetiramo um. Pilates koji su nam Dora i Iva pripremile zove se Pilates I ili Pasivan pilates, u sklopu kojeg se radi na posturi, kontroli, jakosti, mobilnosti i učvršćivanju tijela. Vjerujemo da ćete za ovaj kratki trening imati vremena ma koliko zaposleni bili – krenite i uživajte u pilatesu uz IGTV koji vam donosimo u nastavku!

29