Umjetni nokti u 2020. godini – da ili ne? Postoji li zamjena?

Umjetni nokti u 2020. godini – da
ili ne? Postoji li zamjena?

U novom desetljeću veselimo se svim novitetima koje nam donosi svijet noktiju. Zadnjih nekoliko godina okrećemo se prirodi. Trudimo se sve više uvesti reda, kako u prehranu tako i u njegu kože i noktiju. Na tržištu postoji sve veći broj preparata koji su cruelty-free i bez štetnih kemikalija. U salonskom radu preferira se što prirodniji izgled nokta, no često se vole i igrati dužinom te oblicima. Tako da će i narednih godina gelirani nokti vrlo vjerojatno prevladavati u svijetu manikura. Međutim, nemojte koristiti bilo koji gel, nego birajte onaj najzdraviji koji postoji na tržištu.

Evo2 gel je najzdraviji gel na tržištu

Riječ je o Evo2 gelu. Evo2 gel se nanosi i skida na najnježniji mogući način uzimajući u obzir stanje svakog nokta pojedine ruke te se maksimalno prilagođava klijentu. Ne koriste se primeri niti grube turpije. Uz Evo2 je nokte moguće njegovati na prirodnu dužinu sa ili bez boje, a moguće je nokte i produljiti tipsom, šablonom ili pak svilenom trakom koja maksimalno pruža čvrstoću krhkim noktima. Posebnost Evo2 manikure je gel baza koja je natopljena vitaminima E i A. Oni nakon sušenja u LED lampi dolaze na površinu nokta i tamo ostaju čak i nakon skidanja materijala. Niti jedan Evo2 proizvod (baza, boja i sjaj) ne sadrži organska otapala, dehidrirajuće premaze i veziva. Uz to, ne sadrže štetne kemikalije poput DBP-a, toluena, formadehida, formadehidne smole i kamfora.  

Gelirani nokti imaju svoje prednosti

Sam naziv umjetni nokti nikad nismo preferirali, ali i ove godine ćemo svakako nositi trajni lak i umjetne nokte. Gel je sredstvo kojim želimo osigurati cilj, a rezultat su lijepi, zdravi i prirodni nokti učvršćeni gelom. Iako puno toga ide u korist prirodne manikure, gelirani nokti također imaju svoje prednosti. Gel nam omogućuje kreativnost. Korištenjem ove metode svi mogu imati lijepe i njegovane nokte.

Žene se najčešće odlučuju na geliranje zbog slabih prirodnih noktiju koji su često skloni listanju. Drugi po redu razlog je praktičnost, a treći koji svakako zahtijeva intervenciju je griženje noktiju. Potrebno je jednom mjesečno odvojiti oko sat vremena da bi nokti izgledali uredno. U slučaju da grizete nokte, potrebno je raditi češće kontrole kako ne bi došlo do dizanja materijala uslijed mehaničkog oštećenja gela.

Ukoliko se o vašim noktima brine dobro educirana osoba nemate nikakvih briga. Nokti će uvijek biti jednake duljine i minimalno turpijani. Gelom se mogu popraviti svi nedostaci i oštećenja na noktu. Također, ako se odlučite nokte iscrtati nail artom, mala umjetnička dijela na vašim noktima će trajati nekoliko tjedana. Gel u boji dostojno će zamijeniti lak. Vrhovi neće biti oštećeni, te ih nećete morati lakirati svakih par dana. Ukoliko ipak poželite promijeniti izgled noktiju, samo naprijed, gel će to podnijeti. Nanesite omiljeni lak, skinite ga za nekoliko dana, a gel u boji ili crteži koje ste prekrili običnim lakom bit će i dalje netaknuti.

Lijepe ruke i nokti postat će vaš zaštitni znak

Klijenticama koje dolaze na tretman s predivnim, čvrstim i prirodnim noktima ili kako bi samo isprobale geliranje, Nokti.hr & Beauty Boutique u većini slučajeva odgovara na sve ideje koje osmisle. Ljepota, kao i medicina i tehnologija, napreduje. Prepustite se u ruke profesionalaca i geliranjem si olakšajte život. Ipak, ako imate lijepe i kvalitetne nokte, nikako nemojte posezati za gelom. Radije odaberite manikuru s trajnim lakom ili se posvetite mjesec, dva ranije svojim noktima i dovedite ih u željeno stanje. Pružite im malo ljubavi i vremena, a lijepe ruke i nokti postat će vaš zaštitni znak. Samo zdravi nokti su lijepi nokti.

Foto: Instagram

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Učitati još
Zatvori