Bitan sastojak koji će koži podariti hidratiziran, zaglađen i uravnotežen izgled

Bitan sastojak koji će koži podariti hidratiziran, zaglađen i uravnotežen izgled

@taylor_frankel

Iako gotovo na dnevnoj bazi doznajemo za nove beauty trendove te ih je uisitnu teško sve nabrojati, postoje neki na koje treba obratiti posebnu pozornost. U skupinu takvih trendova spadaju i ceramidi koji bi trebali biti neizpstavan dio formula u kozmetičkim proizvodima koje svakodnevno koristimo. Naime, ceramidi su iznimno bitan element u našoj koži jer oni čine njezinu strukturu, odnosno zaštitnu barijeru. Nadalje, ceramidi pripadaju skupini određenih masti koje su dobre za naše tijelo, odnosno za kožu te imaju vitalnu ulogu u određivanje izgleda kože. S obzirom na to da se ceramidi već prirodno nalaze u koži, mnogi se pitaju zašto bismo trebali koristiti i proizvode koje ih sadrže u svojim formulama. Odgovor se nalazi u starenju kože i oštećenjima izazvanima prekomjernom izlaganju sunčevim zrakama jer njihov utjecaj mijenja izgled kože.

Donose hidratiziran, sjajan i ujednačen izgled kože

@deciem

Naime, stručnjaci tvrde da se do 30. godine izgubi oko 40% ceramida u koži, a do 40. godine oko 60% pa je tu količinu nužno nadopuniti proizvodima koji su svojim formulama sadrže ceramide.

Ceramidi su bitni jer barijeru kože održavaju jakom i zdravom i na taj se način stava dobar zaštitni sloj koji zadržava hidrataciju te koži pruža uravnotežen i zaglađeniji izgled. Također, ceramidi pomažu u stanjima kože poput psorijaze, suhe kože, ekcema i rozaceje, no u tim se slučajevima nužno posavjetovati s dermatologom. Govoreći o tome tko bi ceramide trebao uključiti u svoju beauty rutinu, odgovor je – zbilja svi. Naime, oni se mogu koristiti na različitim vrstama kože, od najosjetljivije, preko masne pa do one sklone isušivanju i pucanju. Ako ih još uvijek niste uključili u vlastitu beauty rutinu, u nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će pomoći tome da koža bude čvrsta, zaglaženija i uravnoteženija.

Učitati još
Zatvori