Spriječite akne i rozaceju uz pomoć antibakterijskih ručnika

Spriječite akne i rozaceju uz pomoć
antibakterijskih ručnika

Pronaći savršene ručnike nije uvijek jednostavan pothvat, pogotovo ako tražite nešto specifično poput otpornosti na razne neugodne mirise, izdržljivosti, udobnosti i antibakterijskih svojstva. Neke tkanine, poput bambusa, prirodno su otporne na mirise. Jednako važna je i debljina ručnika kooja može imati ogroman utjecaj na njegovu moć upijanja i vrijeme sušenja. Uz to, neki od onih ručnika koji su otporni na mirise imaju dodatne značajke poput antibakterijskih tkanina. Antibakterijski ručnici u startu sprječavaju širenje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

Čimbenik koji mora biti pri samom vrhu prioriteta tijekom biranja ručnika je zdravlje. Što je još važnije, ručnike koristimo svaki dan, stoga moraju biti praktični koliko god mogu biti. Kupovina antibakterijskih ručnika nije luksuz, već ulaganje u naše zdravlje. U nastavku možete vidjeti koji su još benefiti korištenja antibakterijskih ručnika i gdje ih sve možete nabaviti.

Benefiti korištenja antibakterijskih ručnika

Antibakterijska svojstva ove vrste ručnika su na prvom mjestu, naravno. Aktivni sastojci koji se nalaze u njima djeluju na razgradnju klica i mirisa, zaustavljajući širenje snažnih iritansa unutar samog ručnika koji bi mogli naštetiti koži. Pored toga što su antibakterijski, ova vrsta ručnika je i hipoalergena. Stoga nježno uklanjaju ulja, bakterije i sebum bez iritacije kože. Na taj način oni sprječavaju nastanak akni i rozaceje, a posebno su dobri za osjetljivu kožu.

Napravljeni od naprednih i najmekših vlakana, ostavljaju vašu kožu mekom, a imaju i anti-age učinak jer sve to rade bez povlačenja i struganja po koži. Dok, s druge strane, grubi ručnici s vremenom mogu prouzročiti fine linije i bore. Osim toga, mekani materijal ručnika pomaže smanjiti lomljenje kose te podržava njezin rast. Također, kod tradicionalnih ručnika preporučuje se pranje nakon svake tri upotrebe. Međutim, antibakterijski ručnici za tijelo i lice dizajnirani su da ostanu čisti i ne zadržavaju neželjene bakterije. Rjeđim paljenjem perilice za rublje kako bi prali ručnike smanjujete upotrebu energije i zagađenje okoliša.

Ovo su neki od najboljih antibakterijskih ručnika

Resorè Bath Towel
Soji Self-Cleaning and Silver-Infused Bamboo Towel
Ettitude Organic Lyocell Bamboo Waffle Towel
Teški antibakterijski i hipoalergenski ručnici od bambusa
Emmezeta ručnik od bambusa

Foto: Instagram, Nordstrom, Soji, Ettitude, Ecolink, Emmezeta

Učitati još
Zatvori