Svi smo pod stresom ovih dana, a to se vidi i na našoj koži!

Svi smo pod stresom ovih dana, a to se
vidi i na našoj koži!

Skoro pa je nemoguće ne osjećati određenu razinu stresa, pogotovo u posljednje vrijeme. Što zbog globalne pandemije kojoj se ne nazire kraj, što zbog bavljenja vlastitim životom i obavezama koje su dio naših užurbanih svakodnevica, ponekad se osjećamo kao da nam je svega previše. No, jeste li znali da se stres može očitovati i na vašem licu? Stručnjaci sugeriraju da postoji veza između mozga i kože lica, a intenzivni i kronični stres nepovoljno utječe na stanje naše kože. Stres oslobađa kortizol, hormon koji priprema vaše tijelo da na stanje ‘bijega ili borbe’, a to šteti imunološkom sustavu koji se tada teže brani i teže zacjeljuje te nastaju upale. Stoga je jako je važno voditi računa o mentalnom zdravlju i zdravlju cijelog tijela kako naša koža ne bi ispaštala. U međuvremenu bi vam mogla pomoći i anti-stress njega kože.

Kako se sve stres može manifestirati na vašoj koži?

Prekomjerna proizvodnja kortizola uzrokuje izbijanje akni, zajedno s preuranjenom pojavom znakova starenja, a sve to zbog nedostatka kolagena i elastina. Intenzivni stres također može izazvati pojavu kroničnih kožnih bolesti poput ekcema, psorijaze i rozaceje. Ekstremni slučajevi stresa također mogu stvoriti začarani krug u kojem se sve više počnete brinuti zbog pojave prištića i akni što dovodi do još veće razine stresa i još gorih, pogađate, upala i akni. Neki su ljudi iz različitih, ponekad nepoznatih, razloga skloniji pojavi akni tijekom pojačanih emocionalnih stanja poput stresa, bijesa i razdražljivosti.

View this post on Instagram

curly hair mood

A post shared by Filiz Cercis (@filiz) on

Anti-stress njega kože za smanjenje fizičkih učinaka stresa

U rješavanju ovog problema mogla bi vam pomoći posebno formulirana anti-stress njega za kožu. Radi se o proizvodima koji obećavaju da će umiriti i smiriti kožu koja je pod stresom. Ali, što je zapravo anti-stress njega kože? Anti-stress njega za kožu zadužena je za oporavak zaštitne barijere kože i smirivanje upala. Ulja i ceramidi zaduženi su za postizanje ravnoteže, hidrataciju i smirivanje kože, antioksidansi imaju zadaću popraviti štetu i obnoviti zaštitnu barijeru dok su peptidi tu za održavanje sinteze kolagena.

Koža koja je pod stresom je manje elastična pa joj je puno teže obraniti se od okoliša i održavati optimalnu razinu hidratacije. To može dovesti do isušivanja i nadraženosti, upravo zato je funkcija mnogih anti-stress proizvoda hidratizacija i smirivanje kože. Iako bi dodavanje ovih proizvoda u vašu rutinu za njegu kože moglo ublažiti fizičke učinke stresa, iznimno je važno naučiti se nositi s osjećajima i s vremena na vrijeme usporiti tempo kako bi zaustavili taj začarani krug. Važno je detektirati izvor stresa i razumjeti što ga pokreće.

Međutim, kad je uzročnik stresa pandemija za koju ne znamo kad će završiti ili kako će stvari izgledati nakon toga, može postati još teže nositi se s tim. Stručnjaci preporučuju dovoljnu količinu sna, pružanje podrške zdravom funkcioniranju crijeva probioticima, vlaknima i hranom bogatom antioksidansima, kako bi se suzbili učinci kortizola na vaše tijelo, a nisu naodmet ni dodaci prehrani za izgradnju imuniteta. Ako uz to svojoj rutini želite dodati neke anti-stress proizvode za njegu kože, u nastavku možete naći pet izvrsnih opcija.

anti-stress-njega-kože-dennis-gross
Dr. Dennis Gross Stress Rescue Super Serum
anti-stress-njega-kože-REN
REN Clean Skincare Evercalm Gentle Cleansing Milk
anti-stress njega kože chantechaille
Chantecaille Stress Repair Concentrate+
anti-stress njega kože this works
This Works Stress Check Face Oil
anti-stress njega kože uma
Uma Pure Calm Wellness Oil

Foto: Instagram, Cult Beauty, Look Fantastic, This Works

Preporuka

Zatvori