Peptidi su “in”, a posebice ih volimo za okoloočno područje
Peptidi su “in”, a posebice ih volimo za okoloočno područje

Peptidi su “in”, a posebice ih
volimo za okoloočno područje

Peptidi su postali ključni sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima, posebno u anti-aging tretmanima, zbog svojih brojnih koristi za kožu. Istovremeno, postali su možda najvruća riječ u skincare industriji ove godine, no znate li uopće što su peptidi i zašto su toliko popularni?

Što su peptidi i zašto ih volimo?

Peptidi su kratkolančane aminokiseline koje imaju sposobnost poticanja proizvodnje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u koži. Njihov mehanizam djelovanja leži u tome što djeluju kao signali za stanice kože, potičući ih na proizvodnju novih proteina koji su ključni za očuvanje mladolikog izgleda kože.

Kada se peptidi primjene na kožu, oni penetriraju u dublje slojeve epidermisa i dermisa, gdje potiču aktivnost fibroblasta, stanica koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina. Povećana proizvodnja ovih strukturalnih proteina rezultira poboljšanom čvrstoćom, elastičnošću i hidratacijom kože, smanjenjem finih linija i bora te poboljšanjem tonusa i teksture kože. Ukratko, rade sve ono što želite kada je u pitanju pomlađivanje.

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple serum_iStock

Kako izabrati idealne peptide za svoju kožu?

Postoji mnogo vrsta peptida za anti aging koji se koriste u kozmetičkim proizvodima, a svaki od njih može imati različite benefite za kožu. Najpoznatiji su možda Matrixyl koji potiče proizvodnju kolagena i elastina i tako poboljšava tonus kože i smanjuje bore te Argireline kojega nazivaju botoksom u bočici kako opušta mišiće i tamo smanjuje pojavu mimičkih bora, posebice na čelu i oko očiju. Ipak, danas postoji cijeli spektar peptida čije formule mogu biti i djelotvornije od spomenutih!

Pri odabiru proizvoda koji sadrži peptide za anti aging, važno je uzeti u obzir tip kože, potrebe kože i ciljeve koje želite postići. Ako imate suhu kožu, možda ćete preferirati proizvod koji sadrži peptide za hidrataciju. S druge strane, ako su vaš glavni problem bore, možda ćete se odlučiti za proizvod s peptidima za stimulaciju kolagena. Također, imajte na umu da rezultati korištenja peptida mogu varirati od osobe do osobe, pa je važno biti strpljiv i dosljedan u korištenju proizvoda kako biste postigli željene rezultate.

A jeste li ikada razmišljali koristiti ih na okoloočnom području?

Lancôme Rénergie

Benefiti korištenja peptida na okoloočnom području

Smanjenje podočnjaka – peptidi mogu smanjiti tamne krugove ispod očiju, poboljšavajući cirkulaciju i jačajući kapilare.
Smanjenje oteklina – kako djeluju protuupalno, pomažu u smanjenju oteklina i nadutosti oko očiju.
Hidratacija – povećavaju hidrataciju kože oko očiju, čime se smanjuje suhoća i pojava finih linija.
Poboljšanje čvrstoće i elastičnosti – korištenje peptida može povećati čvrstoću i elastičnost kože oko očiju, čineći je glatkom i podatnom.

Inovacija za okoloočno područje – Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum

Nakon uspjeha Rénergie H.C.F. Triple seruma i H.P.N. 300-PEPTIDE CREAM kreme za lice, kolekcija Rénergie bogatija je za još jedno remek-djelom koje nemoguće čini stvarnim – Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum, anti aging serum za okoloočno područje.

Novi Rénergie H.C.F. Triple Serum za područje oko očiju nudi visokoučinkoviti koncentrat koji djeluje na znakove starenja, precizno kalibriran za cijelu konturu područja oko očiju. Glavna zvijezda ovog proizvoda je upravo peptid, točnije SNK-peptid. Ovo je novi tripeptid za koji je dokazano da smanjuje kontrakciju mišićnih stanica invitro što pridonosi zaglađivanju i zatezanju dinamičnih bora (ili “mimičkih bora” i “bora smijalica”).

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple serum_iStock

Što ovu formulu čini posebnom?

Formula ovog koncentriranog seruma pomlađuje okoloočno područje zahvaljujući zanimljivom izboru aktivnica; SNK-peptid formuliran je u gel serumu s hijaluronskom kiselinom koja dodatno hidrira i zaglađuje, nadalje derivat vitamina C i niacinamid posvjetljuju konturu oka i snažni su antioksidansi kojima se za kraj pridružuje i vitamin F koji zaglađuje teksturu kože oko područja oka. Ove tri formule zapravo se stapaju u jednom pri potisku na pumpicu što znači da sastojci ostaju svježi i aktivni pri svakoj aplikaciji.

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple serum za područje oko očiju testiran je na svim fototipovima i tipovima kože, uključujući osjetljivu kožu, i pruža vidljivo čvršću, glađu konturu područja oko očiju stvarajući mlađi izgled kože. On smanjuje ekspresivne linije oko očiju, podiže kapke te smanjuje volumen podočnjaka. Uz njega, ovo ljeto izgledajte svježije no ikad.

Foto: Lancome, iStock

Učitati još
Zatvori