Za Svjetski dan vida Anda Pandametar mjeri koliko vam je dobar vid
Za Svjetski dan vida Anda Pandametar mjeri koliko vam je dobar vid

Za Svjetski dan vida Anda Pandametar
mjeri koliko vam je dobar vid

Interaktivna kampanja Optike Anda u suradnji s Go2Digital uređajima koristi tehnologiju pokreta pomoću koje možete napraviti brzu provjeru vida u šetnji gradom ili shopping centrima.

Zbog užurbanog tempa života često se zdravlje stavlja na začelje liste prioriteta, umjesto na početak. Tako je nastala ideja da se povodom Svjetskog dana vida ljudima približi brza i jednostavna provjera vida koju ovih dana mogu napraviti na interaktivnim ekranima u Zagrebu u Varšavskoj ulici te u shopping centrima City Center One West, East i City Center One u Splitu.

Kako u tren oka provjeriti vid?

Stanite ispred ekrana i podignite ruku ako prepoznajete prikazano slovo, a po završetku testa i dobivenih rezultata slijedite upute s ekrana i prošećite do najbliže Optika Anda poslovnice za detaljne konzultacije s Anda stručnjacima.

Kampanja ima za cilj ukazati na važnost brige o zdravlju očiju kod svih generacija. U sljedećih 30 godina polovica svjetskog stanovništva mogla bi biti kratkovidna, zbog čega simpatični lik Ande Pande podiže svijest o ovom globalnom problemu i bori se protiv epidemije kratkovidnosti!

Epidemija kratkovidnosti uzrokovana digitalizacijom

Koliko vam je blizu očiju pametni telefon ili prijenosno računalo na kojem ovo čitate? Vjerojatno samo nekoliko centimetara. Koliko dugo ste danas gledali u ekran? Ako ste blizu prosjeka, vjerojatno će biti više od devet sati.

Novo istraživanje oftalmologa pokazuje da stalno vrijeme provedeno pred ekranom radikalno mijenja naše oči. Baš kao i ostatak našeg tijela, ljudsko oko bi trebalo prestati rasti nakon tinejdžerske dobi. Sada nastavlja rasti. Kada naše oči provode više vremena fokusirajući se na bliske objekte, kao što su telefoni, ekrani ili čak knjige, naše se očne jabučice izdužuju, što sprječava oko da savija svjetlost onako kako bi trebalo. Ovo produljenje uzrokuje kratkovidnost, zbog čega udaljeni predmeti izgledaju zamagljeno.

Zato prilikom sljedeće šetnje potražite Anda Pandametar by Optika Anda i provjerite vaš vid. Ne zaboravite da je najbolje ‘liječenje’ za pogoršanje vida upravo preventivni odlazak na kontrolu dioptrije. Posjetite www.optika-anda.com i saznajte sve o uslugama besplatne kontrole dioptrije i specijalističkog pregleda vida u Anda poslovnicama!

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori