Matija Cvek nam otkriva kako u tren oka izabrati savršene dioptrijske naočale
Matija Cvek nam otkriva kako u tren oka izabrati savršene dioptrijske naočale

Matija Cvek nam otkriva kako u tren oka
izabrati savršene dioptrijske naočale

Svjedoci smo kako je razvoj tehnologije unazad par godina doveo do točke da su nam mobitel i laptop postali najbolji prijatelji. Po nekoliko sati dnevno provodimo na istima, a upravo ti uređaji radikalno utječu na kvalitetu vida. Kada naše oči provode više vremena fokusirajući se na bliske objekte, kao što su telefoni, ekrani ili čak knjige, očne se jabučice izdužuju, što sprječava oko da savija svjetlost onako kako bi trebalo. Problem s držanjem ekrana blizu lica nije u tome što vam svjetlost sija u oči, već u naprezanju oka. Kao prvo, vaše oči daleko manje trepću kada su fokusirane tako blizu. Upravo zbog toga su izrazito bitni redoviti pregledi i briga o zdravlju očiju.

Osim brige o zdravlju očiju izrazito je bitno napomenuti kako je važno imati korektivno pomagalo s odgovarajućom dioptrijom. Točnije, kad stavite adekvatne dioptrijske naočale, mišići oka se opuštaju jer se više ne naprežu. Stoga je prijeko potrebno redovito ići na provjeru vida kako bi spriječili naprezanje oka i na vrijeme detektirali dioptriju koja se mijenja tijekom cijelog životnog vijeka osobe.

Kako je jedan pregled Matiji Cveku olakšao svakodnevicu?

Mnogi od nas u današnjem svijetu vode užurbane živote, toj činjenici može svjedočiti i naš poznati pjevač Matija Cvek. Matija već godinama dominira domaćom scenom, ali užurbani život ima svoje prednosti i mane. Matija je nedavno, na redovitom pregledu u Optici Andi, otkrio kako ima čitalačku dioptriju. Zašto su mu redoviti pregledi bitni, koliko vjeruje Optici Andi i kako su mu dioptrijske naočale olakšale svakodnevni život i stvaralaštvo – donosimo u nastavku.

  • Proces stvaranja glazbe zaista iziskuje veliki trud, rad i neprospavane noći. Kako si primijetio da ti se vid pogoršao?

Stvaranje glazbe, čak i koncerti na kojima sam izložen jakom svjetlu reflektora, sve to znači da su moje oči izložene naporu i da se umaraju. Nisam toga niti bio svjestan dok nisam otišao na provjeru vida. Od sada idem na redovnu kontrolu dioprije, 30 minuta godišnje i nije tako puno za zdravlje očiju!”

  • Jesi li počeo nakon toga nositi dioptrijske naočale i je li ti se bilo teško priviknuti na njih?

Nosim samo naočale za čitanje jer nemam veliku dioptriju, važno je pronaći model koji vam najviše odgovara, ako sami niste sigurni uvijek možete pitati za pomoć Anda stručnjake koji će sigurno znati koji model dioptrijskih okvira najviše odgovara vašem licu.

  • Koliko ti je važno dobro izgledati i kako se u to uklapa #geeknotchic look s dioptrijskim naočalama?

Kaže se da s naočalama izgledaš pametnije tako da se nadam da dobro izgledam haha! Generalno nisam previše zaokupljen odjećom i modnim dodacima, ali volim se osjećati dobro u onome što nosim. Naočale su tu odličan dodatak jer se lako uklope u svaki outfit i dodatno ga zaokruže.

  • Optika Anda zaista ima veliki izbor modela sunčanih i dioptrijskih naočala, kojima je teško odoljeti. Koji stil naočala tebi najviše odgovara i zašto?

To je ujedno i jedan od razloga zašto sam sretan da smo ostvarili suradnju, Optika Anda ima uvjerljivo najbolji i najširi asortiman u kojemu svatko može pronaći nešto za sebe. Čini mi se da meni najviše pašu klasični modeli, avijatorice ili okrugli okviri!

Pregled i ponuda

Jednim klikom možete rezervirati svoj termin za kontrolu dioptrije ili pregled vida, ponudu dioptrijskih okvira provjerite na Anda webu i svratite do najbliže Anda poslovnice za izradu kompletnih dioptrijskih naočala prema vašoj mjeri!

Foto: Optika Anda

Učitati još
Zatvori