Novi proizvod koji će promijeniti našu beauty rutinu u 2020. godini

@skincareglam_

Već ove godine, imali smo se priliku upoznati s brojnim novim beauty trendovima i inovacijama koje su redefinirale našu beauty rutinu, a čini se da nas još više toga u svijetu ljepote očekuje s dolaskom 2020. Ovih dana tako čitamo kako se na sceni pojavio (i sve više se za njega čuje) proizvod koji bi mogao promijeniti način na koji njegujemo kožu.

I dok smo u 2019. jako puno pričali o retinolu, bakuchiolu i drugim revolucionarnim sastojcima u njezi za koje smo se zapitali zašto ih ranije nismo otkrili jer doista čine čuda za kožu, u 2020. sličnu bi reakciju mogao izazvati proizvod koji se zove ‘micromist’. O čemu se radi i kako on točno djeluje?

@glowrecipe

Što je micromist?

U samom imenu ovog tipa proizvoda krije se riječ ‘mist’, a nju smo počeli identificirati s vodicama za lice. Vodice za lice najprije su bile vrlo bazične, termalne vode bogate mineralima kojima osvježavamo kožu lica i vrata, a onda su se počele pojavljivati verzije koje se reklamiraju kao bogate antioksidansima ili SPF-om, koje fiksiraju make up i čine ga dugotrajnim, koje štite od UV zračenja i zagađenja iz zraka… Ali micromist ipak je nešto drugačiji u svojoj definiciji i, tvrde, mnogo pametniji od prosječne vodice, jer se ponaša više kao serum, a manje kao vodica za lice.

@drbarbarasturm

Koja je poveznica micromista i seruma za lice?

Definitivno veličina molekula. Serumi su toliko potentni u njezi kože zato što sadrže molekule manje od prosjeka koje prodiru dublje u kožu od većine drugih njegujućih proizvoda. To znači da sastojci poput vitamina C ili hijaluronske kiseline u serumu mogu nahraniti više slojeva kože.

Micromist preuzima oblik seruma utoliko što u sebi isto ima manje molekule i pomaže birane sastojke dovesti do stanica kože.

@heimish_cosmetic

Naravno, o ovom tipu proizvoda najviše znaju u Koreji, gdje ga također zovu ‘fog mist’, jer je poput maglice hidratacije koju našpricate i zatim doslovno ušetate u nju. Korejci koriste micromist i prije i nakon nanošenja make upa, a ističu kako je proizvod jako djelotvoran u hidrataciji isušene i dehidrirane kože. Može se nanositi čak i kada ste u pokretu, pa ga još zovu i ‘serum on the go’. Nekoliko verzija ovog proizvoda donosimo u nastavku!

Dr. Barbara Sturm Hydrating Face Mist
Glow Recipe Watermelon Glow Ultra-Fine Mist
Holika Holika – Good Cera Super Ceramide Mist
heimish – Bulgarian Rose Mist Serum
Balance Me Hyaluronic Plumping Mist

Foto: Instagram, Feel Unique, Cult Beauty

0