Kako prestati gristi nokte?

Već neko vrijeme čeznutljivo gledate prijateljice kako se hvale svojim predivnim noktima koji su nalakirani svim mogućim nijansama koje postoje. S druge strane, vi svoje ruke skrivate od tuđih pogleda jer se nikako ne možete riješiti te grozne navike i prestati gristi nokte? Donosimo vam nekoliko savjeta kako to promijeniti.

Otkrijte uzrok

Prvo promotrite situaciju i pokušajte otkriti što vas navodi na to da uopće krenete grickati nokte i kožicu oko njih? Je li dosada u pitanju? Ili neuredni nokti? Suhe zanoktice? Možda je problem u stresu ili korištenju agresivnih sredstava za čišćenje? Ili jednostavno ne znate kako napraviti manikuru i dovesti svoje ruke u red? Ako ste uspjeli detektirati uzrok, sad je vrijeme da se obračunate s njim i jednom zauvijek prestanete gristi nokte.

Dosada

Nađite zanimaciju, zaokupite misli i uposlite ruke. Izađite u šetnju, u prirodu. Odaberite neku grupnu aktivnost, upišite onaj tečaj koji vas oduvijek privlači, ali niste imale hrabrosti ubaciti se u to. Savladajte neku novu vještinu i oslobodite svoju kreativnost.

Stres

Većina nas je pod stresom i trebamo neki ispušni ventil, no zašto bi vaši nokti patili. Počnite vježbati, planinarite ili meditirajte. Priuštite si wellness dan s vremena na vrijeme ili se počastite masažom. Otkrijte kako se najlakše možete opustiti i ugađajte si. Za neke to može biti i tečaj kickboxinga jer jednostavno imaju potrebno nešto udariti. Što god to bilo, samo jedna stvar je važna, a to je smanjenje razine stresa.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NOKTI.HR & BEAUTY BOUTIQUE (@nokti.hr_beautyboutique)

Neuredni nokti i suhe zanoktice

Otiđite na profesionalnu manikuru ili se bacite na istraživanje i naučite kako sami, kod kuće možete urediti svoje nokte. Kad budu uredni i lijepi, vi ih nećete imati srca uništiti. Ako odlučite otići u salon, prije toga uskladite svoje želje i mogućnosti te svakako pitajte i poslušajte savjet profesionalca. Odaberite najnježniju moguću varijantu za vaše traumom zahvaćene nokte. Možete ih urediti klasičnom ili japanskom manikurom, a kod kuće ih njegovati uljima, kremama i lakovima za učvršćivanje. Ako niste nokte zahvatili zubima do krvi, uvijek postoji opcija trajnog lakiranja kako bi ih zaštitili.

Ipak, u većini slučajeva prvi izbor prilikom odlaska u salon bude produljivanje noktiju, ali njihova dužina bi trebala biti maksimalno do vrha jagodica. Ako imate priliku napravite Evo2 manikuru koja omogućava noktu da diše te osigurava izmjenu kisika i vodene pare kako bi se prirodni nokat što prije oporavio i kako bi posteljica nokta ostala zdrava.

Agresivna sredstva za čišćenje

Shvatili ste da nesvjesno grickate svoje krhke nokte kad puknu, a nemate rašpicu pri ruci? Nokti su vjerojatno dehidrirani zbog utjecaja sredstava za čišćenje. Sljedeći put prije čišćenja obavezno nabavite rukavice. Koža ruku i nokti će vam biti zahvalni. Redovito njegujte ruke kremom i uljima kako bi stvaranje zanoktica i pucanje noktiju sveli na minimum.

Dosljednost

Prvi korak ste već napravile i prestale ste gristi nokte. Uočile ste problem i odlučile ste se obračunati s njim kako bi pod svaku cijenu imale lijepe, zdrave i njegovane nokte kojih se ne sramite. Sad vam je samo preostalo to da budete ustrajne. Uvijek imajte rašpicu pri ruci, kao i kremu za ruke. Također, odredite kada je dan za manikuru. Unaprijed se naručite i veselite svojim novim noktima ili odredite jedan dan u tjednu kada ćete se samostalno posvetiti svojim rukama i noktima. Oblikujte ih, potisnite kožicu, napravite piling ruku, nalakirajte nokte i uživajte u tome. Na kraju nemojte zaboraviti umasirati bogatu hranjivu kremu u ruke.

Dijana Kokot

Evo2 edukator

Nokti.hr & beauty boutique

Foto: Instagram, Unsplash

0