Recenzija: Isprobale smo hit uređaj za uklanjanje dlačica

Ako ste se umorili od bavljenja neželjenim dlačicama na tijelu, vjerojatno vas je nekad zaintrigirala ideja o malim kućnim uređajima koji obećavaju da ćete se uz njih riješiti dlačica u udobnosti vlastite kupaonice. Jedna od najnaprednijih i visokotehnoloških metoda je IPL. Naime, IPL uređaji tvrde da mogu trajno usporiti ciklus rasta dlačica te spriječiti njihov ponovni rast. Oni sami po sebi nisu jeftini, ali kupovina jednog takvog uređaja trebala bi značiti da više ne morate redovito odlaziti u salon i plaćati razne tretmane depilacije, a to bi vam dugoročno moglo uštedjeti cijelo bogatstvo. Na test smo stavile jedan od najboljih IPL uređaja za uklanjanje dlačica, SmoothSkin Pure, kako bismo saznale koliko dobro djeluje. No, prvo smo provjerile što sami brend kaže o svom hit uređaju.

Što brend kaže o svom SmoothSkin Pure IPL uređaju?

SmoothSkin Pure je najbrže rješenje za uklanjanje dlačica kad se radi o IPL uređajima koji su nam dostupni na tržištu. On doseže do 130 bljeskova u minuti i, uz to, ovo je jedini IPL uređaj koji ima neograničeni broj bljeskova, tako da se nikada ne moramo brinuti o prekidu rada. Omogućuje učinkovito klizanje po koži, što ubrzava čitav postupak. Potrebno je manje od pet minuta za tretman cijele noge, a manje od deset minuta da se odradi cijelo tijelo.

SmoothSkin Pure IPL uređaj nudi tri načina rada za potpuno prilagođeni tretman, a to su snažan, brz i nježan tretman za one najosjetljivije dijelove tijela. On ima i ugrađeni pametni senzor za boju kože zahvaljujući kojem prilagođava tretman vašoj jedinstvenoj boji kože. Tako se mogu efikasnije detektirati dlačice i ostvariti najbolji rezultati. Svi uređaji SmoothSkin imaju sustav senzora za tip kože koji sprječava bljeskanje uređaja ako senzor ne otkrije valjani tip kože koji je siguran za ovaj tretman. Tako da se njima možete služiti bez ikakve zabrinutosti da će vam nanijeti štetu. Tretman je preporučljivo obavljati jednom tjedno, kroz 12 tjedana, za najbolje rezultate, a nakon toga dovoljan je jedan tretman za održavanje, svakih četiri do osam tjedana. Mi smo to sve odlučile staviti na test, a naše dojmove možete pročitati u nastavku.

Kako se pravilno koristi SmoothSkin Pure IPL uređaj?

Prije samog tretmana potrebno je britvicom obrijati sve vidljive dlačice na područjima koja mislite tretirati. Nakon toga potrebno je upaliti svoj SmoothSkin uređaj i namjestiti na željene postavke – snažan, brz ili nježan način rada. Snažan način rada odličan je za one malo ‘tvrdoglavije’ dijelove tijela poput pazuha, dok je nježan način predviđen za ona osjetljivija područja poput nadusnice ili bikini zone. Brzi način rada odličan je za tretiranje većih područja tijela, poput ruku ili nogu, jer skraćuje vrijeme tretmana. Uređaj je potrebno čvrsto pritisnuti uz kožu na onim dijelovima koje želimo tretirati, pritisnuti gumb za aktivaciju i tretman može početi. Isto tako, potrebno je ravnomjerno pomicati uređaj po koži kako ne bi previdjeli određene dijelove koje želimo tretirati. Upute su prilično jednostavne i njih smo se vjerno pridržavale prilikom svakog tretmana.

Koji su naši dojmovi?

SmoothSkin Pure uređaj dolazi u elegantnom pakiranju koje savršeno pristaje njegovom luksuznom dizajnu u crnoj boji sa zlatnim detaljima. Rukovanje uređajem, koji je lagan i praktičan za upotrebu, nije bilo teško te smo bez problema mogle namjestiti željene postavke i prelaziti s njim po koži. Tijekom samog tretmana može se osjetiti toplina koju odašilje uređaj sa svakim bljeskom. No, on nije bolan i bez problema smo ga koristile na svim dijelovima tijela, naravno, uz prilagođeni način rada prema području koje smo tretirale. SmoothSkin Pure je precizan IPL uređaj, a tretman cijelog tijela je uistinu gotov u roku od 10 minuta kako tvrdi i brend.

Uređaj smo koristile na svijetlom tonu kože i srednje tamnim dlačicama, a tretmane smo provodile jednom tjedno, šest tjedana zaredom. Ukupno smo odradile šest tretmana kako bi na vlastitoj koži otkrile stoji li obećanje da ćemo se uz ovaj uređaj riješiti dlačica u kratkom vremenskom roku. Prve rezultate mogle smo primijetiti već nakon četiri tjedna, a još značajniji rezultati bili su vidljivi nakon šest tretmana. Dlačice ispadaju polako, no potrebno je biti ustrajan i strpljivo nastaviti s tretmanima jer se u konačnici to uistinu isplati. Sa svakim novim tretmanom dolazi do još boljih i vidljivijih rezultata. Svaka dlačica koja je i narasla ponovno bila je puno nježnija i svjetlija te je sporije rasla.

Zaključak

Definitivno ćemo nastaviti koristiti SmoothSkin Pure IPL uređaj kako bi se u potpunosti riješile svih dlačica. Na pola puta smo, ali prema svemu dosad viđenom, neće biti problem riješiti se apsolutno svih neželjenih dlačica tijekom preostalih šest tretmana. Uz SmoothSkin Pure IPL uređaj se uistinu može usporiti ponovni rast dlačica i to uz samo jedan tretman tjedno u trajanju od maksimalno 10 minuta. Tretman je bezbolan i ispunjava apsolutno sve one kriterije koje možemo imati kad se radi o IPL uređaju. Uz njegove neograničene bljeskove opremljeni smo doživotnim tretmanima, tako da više nikada ne moramo brinuti zbog bodljikavih nogu ili pazuha.

Ako i vi već neko vrijeme razmišljate o tome da se počastite IPL uređajem, SmoothSkin Pure možete kupiti putem Rox Beauty web shopa, po cijeni od 2,699 kuna.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

0