Ovaj hidratantni balzam za čišćenje lica savršen je za one s problematičnom kožom

Nema boljeg načina za privesti vikend kraju od kvalitetnog čišćenja lica kako bi svježiji dočekali novi radni tjedan. Kupovina kvalitetnijeg sredstva za čišćenje lica može vam se činiti kao bacanje novca. Istina je da svaki proizvod za pranje lica ostaje na koži maksimalno dvije minute, pa vam se to uistinu može činiti rastrošno i neozbiljno. Međutim, korištenje grubog proizvoda za čišćenje sa štetnim sastojcima, siguran je način za poticanje pojave akni i suhoće kože. Naime, to su dva najčešća problema s kojima se borimo kad se radi o našem tenu.

Nakon puno pokušaja i pogrešaka, mnogi od nas vjerojatno imaju pregršt sredstava za čišćenje lica u svojim kupaonskim ormarićima koje se trudimo trošiti malo po malo, iako niti jedno od njih nije savršeno. No, možda je baš Naturopatica balzam za čišćenje lica od manuka meda ono sredstvo za čišćenje koje vam je nedostajalo. Ovaj balzam na bazi ulja je bogat i formuliran da održi mikrobiom kože uravnoteženim. Mikrobiom kože je skup mikroorganizama, većinom sastavljenih od bakterija, koji djeluju na zaštitu i očuvanje zaštitne barijere kože. Kad mikrobiom nije uravnotežen, akne, ekcem i psorijaza se mogu rasplamsati.

Manuka med – sastojak koji umiruje upalu

Glavni sastojak ovog balzama je manuka med koji čisti kožu te ima protuupalna i antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u smirivanju akni. Uz probiotik koji jača zaštitnu barijeru kože, peptide, shea maslac i jojobino ulje, ovaj balzam je zaokruženi miks njegujućih i tonirajućih sastojaka za kožu. Tu je i pregršt biljnih ekstrakata koji mu daju i umirujući miris, kao da ste na spa tretmanu. Tekstura ovog balzama je poprilično gusta, stoga ga nije potrebno puno kako bi detaljno očistili lice. Zahvaljujući medu, balzam vašoj koži pruža osjećaj svježine i nahranjenosti, kao da ste upravo nanijeli hidratantnu kremu, ali bez osjećaja težine.

Naturopathica je brend koji je osnovala Barbara Close 1995. godine, a njihov cilj je educirati ljude o prednostima holističkog zdravlja i povezanosti zdravlja s ljepotom. Isto tako, Naturopathica je posvećena korištenju čistih, održivih sastojaka za liječenje izvora neravnoteže, a ne simptoma, kako bi pružila trajne rezultate.

Foto: Instagram, Anthropologie

0