Intenzivni tretman koji staje na kraj preranom starenju kože

Biologique Recherche2

Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermoepidermalne strukture, bilo da su stanične (fibroblasti, keratinociti…) ili pak vlaknaste (dermalni i dermoepidermalni vezni kolagen, elastin) i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, NMF [prirodni čimbenici zadržavanja vlage]) stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju. Na primjer, u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu.

Biologique Recherche svoju cjelovitu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom.

METODA MICRO-PUNCTURE LAB

Njega kože Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikropunkture. Kozmetički terapeuti sada na raspolaganju imaju novi vrlo aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu te pojačava rezultate drugih Biologique Recherche tehnika.

Biologique Recherche3

Neposredni rezultati ove metode temelje se na dvije ključne vrste aktivnosti:

1. Tehnika namjerno izazvane upalne reakcije:

Metoda Micro-Puncture Lab© temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno regenerira kada bude stimulirana. Naime, mikroperforacije iglama, koje uzrokuju manje epidermalne upale, pomažu u pokretanju faze obnove nakon upalne faze. Postupak popravka obuhvaća različite tipove stanica koje obnavljaju »oštećeno« kožno tkivo. Posljedica toga je proizvodnja vlakana, zajedno s poboljšanom epidermom te dermalnim i epidermalnim međustaničnim cementom.

Kada dođe do mikroperforacije, neutrofili (iz obitelji bijelih krvnih stanica) otpuštaju čimbenike rasta koji stimuliraju aktivnost fibroblasta. Kada su stimulirani, fibroblasti proizvode kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove su tvari prisutne u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže u stvaranju gušćeg epidermalnog tkiva. Rezultat: koža je profinjenija, borice i bore su izravnane, a kožne nepravilnosti, kao što su ožiljci, ublažene su.

MPL-2 (Adobe RGB)

2. Poboljšanje selektivne propusnosti epiderme u odnosu na biološki aktivne tvari:

Istodobno s ovom tehnikom, na epidermu se nanosi koktel biološki učinkovitih superaktivnih tvari kao što su regenerativni peptidi, poli-vitaminski kompleksi, Q koenzim, esencijalne aminokiseline i ostale molekule s regeneracijskim djelovanjem, što zajedno s mikro-punkturom udvostručuje neposredni i dugotrajni učinak epidermalnog obnavljanja.

PREDNOSTI

Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Mogu je koristiti posebno osposobljeni i kvalificirani kozmetičari u mnogim zemljama.

Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za Cocktail d’Actifs Régénérants. Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab© ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je točnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate. Intra-dermalne igle od 2 mm, namijenjene isključivo liječnicima, mogu se prilagoditi za upotrebu s Micro-Puncture Lab©.

KORIŠTENI PROIZVODI

• Lait VIP O² ili Lait E.V. + Eau Micellaire Biosensible

• Lotion P50W • Cocktail d’Actifs Régénérants + Micro-Puncture Lab©

• Sérum Biosensible

• Masque Biologique Féérie ili Masque Collagène Caviar

• Sérum Yall~O²

Lait VIP O2 (sRGB)

Lait E.V. (sRGB)

Eau Micellaire Biosensible (sRBG)

Lotion P50W (sRGB)

Cocktail 2 (sRGB)

Serum Biosensible (sRGB)

Masque Biologique Feerie (sRGB) Masque Collagene Caviar (sRGB) Serum Yall~O2 (sRGB)

DJELOVANJE /REZULTATI

• Revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka.

• Posvjetljava ten.

• Potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice.

• Zaglađuje i popunjava epidermu.

• Pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja.

• Općenito poboljšava čvrstoću.

• Ovaj intenzivni tretman pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja kože.

• Koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća.

• Vidljivi rezultati nakon prvog postupka. Kumulativni učinak sa svakim dodatnim postupkom.

• Očito poboljšanje kvalitete kože: na hidratiziranoj koži primjetan je veći tonus.

• Ten je blistaviji i ujednačen, opuštena koža ostavlja dojam da je punija, restrukturirana i zategnuta.

• Koža izgleda »popunjenija«, lice je pomlađeno i izgleda manje umorno.

• Rezultati su posve prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda.

Biologique Recherche4

UPUTE ZA UPOTREBU

PREPORUČUJE SE:

Kada je nužna obnavljajuća njega kože:

Za ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, nesavršenu, dehidriranu kožu, kožu koja pokazuje znakove preranog starenja, borice i bore te smanjeni stupanj zategnutosti. U slučaju oslabljenog oblika lica i kapaka, opuštene kože na području vrata i dekoltea. U slučaju znakova promjena zbog izvanjskih čimbenika toksičnosti: Pigmentacija i izloženost suncu, diskromijskih ožiljci nakon laserskog tretmana, promjene na površini kože kod pušača.

U kozmetičkoj medicini:

Priprema za postupke plastične kirurgije lica, laserskog obnavljanja površine kože ili medicinskog laserskog (IPL) tretmana kože, priprema za termo tretman. Nakon kozmetičkog medicinskog postupka i kirurških zahvata za ubrzavanje procesa obnavljanja kože. U korektivnim postupcima za pigmentirane ožiljke i ožiljke od akni. U njezi obnove ravnoteže za hiperkeratinizirana trenutna stanja kože© i hiperseboroičnu kožu.

Dolazak na tretman već je moguće dogovoriti u Splitu (Hotel Le Méridien Lav), a uskoro će se moći i u Zagrebu (Biologique Recherche Ambassade de la Beauté, Trg Marka Marulića 11)

 

Foto: Biologique Recherche

0