3 područja koja ne smijete preskočiti u anti-age njezi svoje kože

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho) on

Kada je u pitanju beauty rutina i njega kože, većina nas se fokusira na njegu lica. No, to nije jedino mjesto gdje se nakupljaju sitne bore, pojavljuju linije i hiperpigmentacijske točke. Iako ćemo najviše vremena, ali i raznih preparata posvetiti njezi područja oko očiju, čela i područja oko usana, područje vrata, ramena i dekoltea također je izrazito osjetljivo. Tu je koža najtanja pa se vrlo brzo vide tragovi starenja. Slično je i s rukama. Stoga je ključno pomno se pozabaviti njegom kože tih predjela i priuštiti si tretman koji će vašu kožu održavati mladom, zdravom i blistavom.

Nježne masaže, hidratacija, vitamini i minerali koji su potrebni vašoj koži usporit će starenje i učiniti da se osjećate savršeno u svojoj koži. Uklanjanje nečistoća koje se svakodnevno nakupljaju na koži učinit će da kože prodiše i još dugo ostane meka na dodir, glatka i elastična. Stoga, ne preskačite masažu i njegu vrata dekoltea i ruku. Kada im posvetite pažnju koju zaslužuju, vaša će koža dugo ostati blistava.

Masaža vrata

Za njegu kože vrata neće vam biti potrebni neki drugi preparati osim onih koje koristite za njegu lica. A i neće vam oduzeti puno vremena. Važno je da svakodnevno nježno umasirate hranjivu kremu u vrat laganim pokretima ruku prema gore, od kraja vrata prema bradi. Cilj je potaknuti cirkulaciju i prokrvljenost tkiva na tom području. Tijekom masiranja pazite da vaši pokreti nisu pretjerano energični, a stisak jak jer će vam u tom slučaju ostati crveni otisci na koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariela 🌙 (@agoodskinday) on

Njega kože  dekoltea

Koža dekoltea zahtijeva sličan tretman kao i njega kože vrata. Isti kozmetički preparati koje koristite za njegu kože lica, dobro će doći i za njegu kože dekoltea. Svaku večer očistite kožu pilinzima i nježno je izmasirajte. Također, prolazite po koži dekoltea hladnom vodom iz tuša u smjeru kazaljke na satu. Nahranite kožu hidratantnim kremama i potrudite se da ovaj pristup uvrstite u svoje dnevne beauty rituale. Osim pilinga, svom dekolteu priuštite i masku. Jednom tjedno ga njegujte pripravcima iz kućne radinosti. Maska od jogurta s vitaminom E je idealna za njegu kože dekoltea. Zdrava mješavina jogurta, jaja i nekoliko kapi vitamina E učinit će da vaša koža dugo bude baršunasta i blistava.

Ruke također trebaju poseban tretman

U vrijeme zimskih mjeseci koža ruku je posebno izložena hladnoći i isušivanju. Niske temperature, vjetar i suh zrak u zatvorenim prostorima štetno utječu na kožu ruku. Koža postaje gruba, hrapava i ispucana. Što koristiti uz kreme za ruke? Losione koji sadrže retinol, a korisni su u njezi kože kako bi se poboljšao rad stanica i povećala proizvodnja kolagena. Štoviše, ako imate  pri ruci serum koji je preostao nakon tretiranja vašeg lica, slobodno ga umasirajte i u ruke. Stvaranje kolagena ima i anti-age efekt što će goditi vašim rukama. Gelovi s hijaluronskom kiselinom dobra su podloga za održavanje kože elastičnom.

 

Foto: Instagram, Unsplash

0