Znamo gdje nabaviti retinol koji briše bore, a ujedno umiruje osjetljivu kožu
Znamo gdje nabaviti retinol koji briše bore, a ujedno umiruje osjetljivu kožu

Znamo gdje nabaviti retinol koji briše bore, a
ujedno umiruje osjetljivu kožu

Ako je jedan skincare sastojak obilježio 2022. godinu to je retinol. Derivat je to vitamina A, koji radi čuda kada ga se koristi pravilno. Retinol može pomoći u borbi s aknama, isto tako odlično djeluje na hiperpigmentaciju, a i biše bore te sprječava nastanak novih. Sve u svemu, idealan sastojak ako ste oprezni i držite se pravila korištenja.

“Problem” s retinolom je to što je dosta agresivan i može izazvati iritaciju ako niste oprezni. Početnici moraju paziti na to koju koncentraciju retinola će odabrati, ali i koliko često će ga stavljati na kožu. Ako ne pazite, retinol može izazvati pravi nered na licu, a to nitko ne želi. Srećom, kraj 2022. godine nam je donio Summer Fridays retinol.

Retinol za osjetljivu kožu

On je posebno formuliran kako bi ga mogli koristiti i ljudi s osjetljivom kožom. Osim što briše bore i tretira mrljice na licu, ovaj retinol umiru kožu. Naravno, bez obzira na to, i dalje biste prije prve upotrebe trebali napraviti “patch test”, kako biste provjerili da vam ovaj proizvod neće izazvati alegrijsku reakciju.

Summer Fridays retinol zapravo nosi ime “Midnight Ritual Retinol”.  Već samo ime upućuje, čak i početnike, da je retinol nešto što je najpametnije koristiti navečer, kada kožu neće izlagati suncu. Nježna, ali djelotvorna formula ovog proizvoda sadrži dvije vrste retinoida – retinol i retinil linoleat. Osim toga, obogaćena je i niacinamidom, hijaluronskom kiselinom i mješavinom zobi i tigrove trave što umiruje kožu.

Kako ga koristiti?

Retinoidi u ovom proizvodu zaslužni su za “peglanje” bora i borica te za diskoloraciju. Hijaluronska kiselina i niacinamid tu su za hidrataciju i podršku prirodnoj kožnoj barijeri. Zob i tigrova trava umiruju kožu i smanjuju crvenilo, a ulja jojobe i avokada omekšavaju kožu i pomaži hidrataciju zadržati u koži.

Ovaj retinol koristit ćete tako da ćete navečer, na čistu i suhu kožu, nanijeti 1 do 2 pumpice proizvoda. Ako tek krećete s retinolom, koristite ga jednom do dva puta tjedno. Iste večeri kada koristite retinol nemojte koristiti druge aktivne sastojke.

Iz Summer Fridays brenda napominju kako ne bi korištenje ovog proizvoda preporučili trudnicama i žnama koje doje. Ako imate ekcem ili atopijski dermtitis, preporučuju da se prije upotrebe ovog proizvoda savjetujete  sa svojim dermatologom, a super je što ovaj retinol možete koristiti i ako koristite vitamin C. Bitno je samo da vitamin C koristite ujutro, a retinol navečer i da uz njih obavezno koristite SPF. Ovaj retinol uskoro će biti dostupan na stranici Cult Beauty, koja dostavlja u Hrvatsku.

FOTO: Instagram (@laurengafner, @laurenireland)

Učitati još
Zatvori