Ovu proljetnu i ljetnu sezonu obožavamo maske za lice u tekućem obliku

Sve krećemo prilagođavatiti brzorastućim temperaturama, pa tako i skincare. U posljednje vrijeme sve više pažnje počinju privlačiti maske za lice u tubi, točnije u tekućem obliku. Prvo zbog svoje praktičnosti, a onda i učinkovitosti, brzine korištenja, ali i više vodene teksture koja neće biti preteška našoj koži. Iako u skincareu volimo proizvode u kremi, dermatolozi češće preporučuje one koji su na bazi vode ili hijalurona, kako bi se koži pružila što bolja hidratacija, ali opet ona koje ne začepljuje pore. Za razliku od primjerice ulja za kožu, proizvodi na bazi vode puno su lakši za korištenje s manje mogućnosti reakcija i nuspojava.

Zato su za visoke temperature idealne upravo maske u tubi koje su prozračne, no ništa manje učinkovite od onih na koje ste navikli. Nanose se direktno na lice, djeluju brzo, a uz to pružit će vam osjećaj osvježenja dok će rezultat biti zdrava i sjajna koža.

Osim toga smanjit će reaktivnu kožu i upale, kao i pomoći crvenilu i osjetljivoj kožu, uz puno manje šanse da ju iziritira ili izazove reakcije. Nema puno brendova na tržištu maske za lice u tekućem obliku, no mi smo ih otkrili nekoliko.

Summer Fridays
Caudalie
Frank Body
111Skin
The Ordinary

0