Ovaj hit anti-aging sastojak trebate u svakom koraku rutine njege – pa i u SPF-u
Ovaj hit anti-aging sastojak trebate u svakom koraku rutine njege – pa i u SPF-u

Ovaj hit anti-aging sastojak trebate u svakom koraku rutine njege – pa i u SPF-u

Neupitno, dobar anti-aging će uvijek biti jedna od najprodavanijih skincare linija. Svi žele sačuvati mladolik izgled što dulje, i koliko god se igralo na temu prihvaćanja starenja i well-aginga, činjenica jest da žene s 40, pa i 50 godina, uistinu nikada u povijesti nisu izgledale bolje.

Iz toga razloga, tržište je preplavljeno proizvodima i tretmanima koji obećavaju usporiti znakove starenja. No, u moru dostupnih opcija, jedan sastojak se posebno ističe kao inovativan i izuzetno učinkovit – biomimetički peptidi.

Njihova popularnost ne čudi kada se uzme u obzir da nude ciljano i učinkovito rješenje za znakove starenja bez nuspojava koje neki drugi sastojci ili tretmani mogu izazvati. Upravo zato vrijedi znati više o njima – i uključiti ih u svakodnevnu rutinu njege.

laboratorios babe

Što su biomimetički peptidi?

Biomimetički peptidi su sintetički proizvedeni peptidi koji oponašaju prirodne peptide u tijelu. Ovi peptidi su dizajnirani da oponašaju strukturu i funkciju prirodnih peptida koji igraju ključnu ulogu u različitim biološkim procesima, uključujući zacjeljivanje rana, regulaciju imuniteta i komunikaciju među stanicama. U kontekstu njege kože, biomimetički peptidi su posebno korisni zbog njihove sposobnosti da potiču prirodne procese obnove kože, usporavaju starenje i poboljšavaju cjelokupno zdravlje kože.

Kako biomimetički peptidi djeluju na kožu?

Stimuliraju proizvodnju kolagena – oni potiču fibroblaste, stanice koje proizvode kolagen, da povećaju proizvodnju kolagena, što rezultira čvršćom i elastičnijom kožom te smanjenjem pojave bora.
Ubrzavaju obnavljanje kože i zacjeljivanje rana – biomimetički peptidi potiču i regeneraciju stanica kože i ubrzavaju proces zacjeljivanja rana, što je korisno za popravljanje oštećenja kože uzrokovanih aknama, ožiljcima i drugim iritacijama.
Reguliraju kožne funkcije – mogu pomoći smanjiti crvenilo, iritacije i hiperpigmentacije.
Održavaju razinu vlage – neki biomimetički peptidi pomažu u jačanju kožne barijere i zadržavanju vlage, što rezultira bolje hidratiziranom i mekšom kožom.

Laboratorios Babe SPF fluid_iStock

Najjednostavniji način uvođenja u rutinu: kroz SPF!

Iako se biomimetički peptidi danas mogu pronaći u skoro svakom proizvodu za njegu kože lica, osim primjerice u čistačima, ponekad ih je komplicirano uvrstiti u rutinu. Prije svega jer većinom imamo ustaljenje rutine njege u čije rezultate vjerujemo. Onda se postavlja pitanje koji proizvod izbaciti za ispitati potencijalno dobro (ili loše!) novo djelovanje proizvoda s biomimetičkim peptidima.

Kada bolje razmislite, proizvod koji ćete uistinu najlakše uvrstiti u rutinu njege je zaštita od UV zračenja. Osim što vam je potrebna tijekom cijene godine, kako od suca ubrzano starimo, idealno je poduplati anti-aging zaštitu upravo tijekom izlaganja suncu! Jedan takav proizvod pronašli smo kod brenda Laboratorios Babé.

laboratorios babe

 Laboratorios Babé kao i uvijek nudi inovaciju

Ovaj španjolski brend već smo zamijetili radi raznovrsnog asortimana dermokozmetike koji pruža zanimljive formule s jasno vidljivim udiom pojedinog sastojka po proizvodu. Ipak, ono što je najviše privuklo publiku su njihovi SPF-ovi.  Laboratorios Babé zaštita od sunca ima nevjerojatno lagane teksture koji se lijepo stapaju s kožom i ne ostavljaju osjećaj težine ili masnoće, a pritom i dodatno hidriraju, toniraju, matiraju…

No njihov novi SPF unutar HEALTHYAGING+ linije posebno je zanimljiv kako istovremeno ima visoko zaštitno djelovanje protiv UV zraka, ali i intenzivno anti-aging djelovanje. Predstavljamo vam Laboratorios Babé  HEALTHYAGING+ Fluid SPF50.

Laboratorios Babe SPF fluid_iStock

Upoznajte Laboratorios Babé HEALTHYAGING+ Fluid SPF50

HEALTHYAGING+ linija je namijenjena za sve tipove koža, pa i za sve one koji žele zadržati mladolikost, a jedini proizvod koji je nedostajao je bio SPF. Upravo zato, ove godine izlazi HEALTHYAGING+ Fluid SPF50, proizvod za zaštitu od UV zračenja koji osim visoke zaštite nudi i zaštitu od zagađenosti, infracrvenog svijetla te visokoenergetske vidljive svjetlosti.

Uz to, ovaj fluid popravlja oštećenja nastala fotostarenjem, smanjuje bore, poboljšava elastičnost kože i njeguje je – bez peckanja lica ili očiju, kako je prikladan i za osjetljive kože. Njegova lako razmaziva tekstura pritom je i fantastična baza za makeup. Osim spomenutih biomimetičkih peptida, ovaj fluid obogaćen je i s kolagenom, karnozinom i hijaluronskom kiselinom, za pojačan osjećaj hidratacije tijekom dana.

Tražite li proizvod kojim ćete zadovoljiti nekoliko potreba vaše kože istovremeno, ne gledajte dalje! Proizvod je dostupan u probranim ljekarnama diljem Hrvatske.

Foto: Laboratorios Babé, Unsplash, Pexels ,iStock

Učitati još
Zatvori