Stiže nam proizvod na kojem se radilo 18 godina – i uklanja hiperpigmentaciju kao nikada do sada
Stiže nam proizvod na kojem se radilo 18 godina – i uklanja hiperpigmentaciju kao nikada do sada

Stiže nam proizvod na kojem se radilo 18 godina – i uklanja hiperpigmentaciju kao nikada do sada

Jeste li znali da su istraživanja pokazala da će do 2040. čak 2/3 čovječanstva imati kožu bogatu melaninom?*To znači da je hiperpigmentacija, iako rastuća, tek nešto što nas očekuje kao globalni problem u narednim godinama.

Tko god je iskusio koliko teško se rješava bilo kakav oblik hiperpigmentacije te kakve mentalne posljedice može ostaviti – zna kako većina ljudi, koji i dalje odbijaju nositi zaštitu od sunca – ne znaju što ih očekuje.

* Interni proračun na bazi demografske projekcije UN-a
La Roche Posay Mela B3
La Roche Posay Mela B3
La Roche Posay Mela B3

Poražavajuća statistika

Od malena nas uče kako koža pamti, a kada je u pitanju oštećenje kože od UV zračenja, ono kumulativno s godinama postaje gore dok jednom ne izađe na površinu i ne postane praktički nemoguće za ukloniti. Ili kao još gora solucija, promjenom DNK stanica kože, dolazimo do melanoma.

Kako bi istražili kakve posljedice hiperpigmentacija ima na kožu, ali i na mentalno zdravlje, La Roche Posay je napravio svjetsko istraživanje na više od 48 tisuća sudionika. Rezultati istraživanja su uistinu bili zabrinjavajući. Čak 50% sudionika prijavilo je bar jednu od problematičnih mrlji, dok su se kao najčešće viđeni problem javili solarni lentigo, melazma i postinflamatorna hiperpigmentacija. Potvrđeno je i da je problem hiperpigmentacije teži i češći na tamnijim fototipovima**, što znači da se očekuje globalno povećanje hiperpigmentacije, a da se s njom u ordinacijama susrelo već više od 62% dermatologa***.

** Kantar 2022, Opportunités Mondiales dans les Pays Émergents
*** International Derm Barometer, wave 4, 2022.
La Roche Posay Mela B3
La Roche Posay Mela B3

Zašto uopće dolazi do hiperpigmentacije?

Iako o tome ne volimo razmišljati, svako izlaganje suncu koje završi s dobivanjem boje na tijelu, stavlja kožu u upalno stanje. Naime, melanin se javlja kao zaštita stanica od UV zračenja, pa je tamnjenje zapravo proces obrane tijela.

No melanin se može javiti i kod drugih tipova upale tijela – zbog starosti, hormona, genetike, zagađenja, nakon akni ili invazivnih kozmetičkih tretmana… A svaki njegov višak bilježimo kao talog na koži. Ipak, višak melanina na koži najčešće vidimo kao posljedicu oštete kože slobodnim radikalima koji potiču kroničnu upalu i izvlače melanin na površinu kože. Ondje on stvara neujednačenost tena, naglašava podočnjake te generalno daje neželjene mrlje.

Akumulacijom melanina koža je ugrožena tonom i teksturom. Iz istog razloga, inovacija na području hiperpigmentacije nije samo tražena, već i neopisivo bitna, pa nas novitet koji dolazi iz brenda La Roche Posay neopisivo raduje – prije svega, jer ulijeva nadu da je s mrljama moguće izaći na kraj. Na tržište je stigao La Roche Posay Mela B3 serum!

La Roche Posay Mela B3

Upoznajte Mela B3 serum

Nakon 18 godina istraživanja i ispitivanja preko 100 tisuća molekula, La Roche Posay, jedan od francuskih velikana na svjetskom skincare tržištu, patentirao je aktivni sastojak koji višestruko targetira problem pigmentacije. Melasyl™ je njihova tajnovita molekula, koja je patentirana do 2036. godine, ali koja djeluje na potpuno jedinstven način. Po prvi puta u povijesti, sastojak direktno presreće višak melanina prije nego on uspije ostaviti trag na koži!

Naime, Melasyl™ direktno zaustavlja prekursor melanina i tako direktno djeluje protiv pigmentacije – i to na svim tipovima kože, u usporedbi s drugim aktivnim sastojcima iste namjene. Uz to, formula je obogaćena s 10% niacinamida odnosno s vitaminom B3, koji je općepoznati heroj-sastojak jer pokriva širok spektar benefita za kožu.

La Roche Posay Mela B3

Brži, a nježniji – i djelotvorniji

Ono što oduševljava kod ovog seruma jest njegova djelotvornost i brzina. Naime, hiperpigmentacije se mogu rješavati i po 6. mjeseci, dok su istraživanja na Mela B3 serumu pokazala kako prvu razliku u izglednu pigmentacije pokazuje već nakon 7 dana****. Još veća razlika vidljiva je nakon dva tjedna, a daljnjom uporabom rezultat se drastično poboljšava. Naravno, pritom treba imati na umu da serum aktivno radi i na zaustavljanju novih mrlja, ne samo uklanjajući postojeće. No naravno, kako bi mogao raditi fantastičan posao, preporučuje se koristiti uz zaštitu od UV zračenja.

Uz to, vrijedi znati i kako je divne teksture i mirisa – pritom ispitanog za sve tipove koža, pa i osjetljivu (ne sadrži alkohol!) dok je miris ispitan u skladu s najstrožim antialergijskim standardima. S druge strane, njegova gel tekstura nježne boje breskve iznimno je ugodna na dodir, kožu ostavlja mekom uz brzu apsorpciju i bez osjećaja ljepljivosti.

**** Potrošački test, 73 žene
La Roche Posay Mela B3

La Roche Posay Mela B3 serum potražite u ljekarnama diljem Hrvatske te ovo ljeto uživajte bez straha od hiperpigmentacije na jesen – naprosto, presretnite je prije nego li se pojavi!

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori