Predstavljena nova linija s anti-aging sastojkom budućnosti
Predstavljena nova linija s anti-aging sastojkom budućnosti

Predstavljena nova linija s
anti-aging sastojkom budućnosti

Mime’s Trattoria ugostila je brojne zaljubljenike u beauty novitete. Predstavljena je Hyaluron Activ B3 linija, novitet iz Avènae koji djeluje na uzrok starenja. Avène istraživački tim, u suradnji s profesorom Jean-Marcom Lemaitreom (INSERM Montpellier), svjetski priznatim stručnjakom za anti-aging, došao je do zanimljivih saznanja koja su rezultirala ekskluzivnom kombinacijom snažnih djelatnih sastojaka koji potiču obnovu stanica i imaju utjecaj na proces starenja.

Avene Hyaluron Activ B3 linija (12)

Ova nova anti-aging linija, bazirana na termalnoj izvorskoj vodi pruža umirujuća i omekšavajuća svojstva toliko potrebna osjetljivoj koži, bez kontroverznih sastojaka i sa sastojcima od najmanje 90% sastojaka prirodnog podrijetla te sadrži i hijaluronsku kiselina koja je čista i 100% prirodna.

Što je to ‘zombie’ stanica?

Nikolina Lalić, brand menadžerica Eau Thermale Avène
Nikolina Lalić, brand menadžerica Eau Thermale Avène

Nikolina Lalić, brand menadžerica je Eau Thermale Avène dermokozmetike  na predstavljanju je pojasnila pojam takozvanih zombi stanica. „S godinama se stare, odnosno zrele stanice nakupljaju u tkivu i čine ga manje funkcionalnim. Osim toga, luče i skup proteina koji se naziva senescence-messaging secretome (tzv. sms) koji izlučuju u svoju okolinu zagađujući zdrave stanice. Zombi stanice su zapravo ostarjele stanice, ili senescentne stanice, koje zagađuju okolne, zdrave stanice i ubrzavaju njihovo starenje“, pojasnila je.

Dakle, naše stanice ne samo da stare nego starenje šire i na okolne stanice, baš poput virusa.

Tajne učinkovite masaže lica

Jedna od glavnih prednosti masaže lica je njezina sposobnost da poboljša cjelokupni izgled kože. Masaža lica poboljšava tonus kože i mišića, usporava starenje kože, opušta očne mišiće, smanjuje glavobolju i bol u sinusima, otklanja stres i relaksira. Radmila Serdar, medicinska kozmetičarka iz Dermalifta otkrila  je okupljenima masažne tehnike koje se mogu koristiti uz novitete iz Avènae.

„Prije svega, najvažnije je očistiti kožu, ovisno o vašim preferencijama. Masiramo uvijek i dekolte i vrat i lice. Pritisak na kožu neka bude nježan, ali čvrst. Krećemo od seruma koji možemo direktno, u kapljicama nanijeti na dekolte, vrat i lice. Krećemo od dekoltea, preko vrata te nastavljamo s bradom i završavamo s čelom. Lice uvijek masiramo od sredine prema van. Također, možemo malo štipkati kožu lica, jer tako rastresemo, prokrvimo tkivo mišića lica. Okoloočnu kremu trebalo bi razmazivati od nosa prema uhu.“

Osnovne karatkeristike noviteta Avène Hyaluron Activ B3 linija

Osim 100% prirodne hijaluronske kiseline, nova formula sadrži i snažan antioksidans, od 6% niacinamida, još nazvanog vitaminom B3, koji pomaže našem tijelu da proizvodi energiju i popravlja DNK. Zahvaljujući snažnim antioksidativnim i zaštitnim svojstvima, novije studije ga navode kao djelatni anti-aging sastojak budućnosti, učinkovitiji čak i od hijaluronske kiseline i vitamina C. Svojom antioksidativnim djelovanjem pomaže u oporavku kože od oštećenja izazvanih UV zračenjem, usporavajući oksidativne procese u stanicama napadnutim slobodnim radikalima. Tako sudjeluje u suzbijanju oksidativnog stresa, glavnog čimbenika u pojavi znakova starenja.

Avene Hyaluron Activ B3 linija (11)
Avene Hyaluron Activ B3 linija

Linija se sastoji od Avène Hyaluron Activ B3 Kreme za obnovu stanica, koja nakon 15 dana korištenja, pokazuje koliko je koža regenerirana, čvršća, a bore su smanjene..

Koncentrirani serum sadrži 1,5% čiste hijaluronske kiseline i 6% niacinamida, za djelovanje na uzrok starenja*. Koža je čvršća, bore su smanjene.

Avene Hyaluron Activ B3 linija

Trostruko korektivna krema za područje oko očiju pruža trenutan učinak svježine. Ispunjava bore i zaglađuje kožu oko očiju. Smanjuje otečenost i tamne krugove (podočnjake). Bez mirisa, pogodna za područje oko očiju i za područje oko usana, te je dobra podloga za šminku.

Hyaluron Activ B3 noćna krema sadrži retinal, čistu hijaluronsku kiselinu, ekstrakt Haritaki i niacinamid kako bi djelovali na uzrok starenja i produžili život stanica.

Sanja Benco i Nikolina Lalić, Oktal Pharma
Sanja Benco i Nikolina Lalić, Oktal Pharma
Oktal Pharma tim
Oktal Pharma tim
Avene Hyaluron Activ B3 linija (2)

Foto: Matej Čepl

Učitati još
Zatvori