Učinkovita njega kože uz micelarne otopine

Prozirna vodica se proteklih sezona nametnula kao jedan od najrevolucionarnijih proizvoda u njezi kože: ona čisti, tonizira, neki čak kažu da je ljekovita i da transformira kožu u trenu, ne isušuje i namijenjena je različitim tipovima kože. Micelarna otopina čisti kožu izrazito blago, a istodobno je iznimno učinkovita.

korspost

Zahvaljujući micelarnoj tehnologiji, nije potrebno dodatno ispiranje kože tokom čišćenja, a njena prednost je u tome što ne utječe na prirodni zaštitni sloj kože. Miceli djeluju kao magnet: nakon nanošenja pomoću pamučne vatice, privlače masnoće i šminku, ali ne i vodu. Osvježavajuća voda nema dehidrirajući učinak na kožu i nema potrebe za dodatnim toniziranjem nakon njezine uporabe.

otopine

Prednost ovakvog kozmetičkog prozivoda je u njegovoj funkcionalnosti, više nije potrebno kombinirati različite tehnike čišćenja lica i uklanjanja šminke, što uvelike olakšava žensku svakodnevicu. Na tržištu se tako mogu naći različiti brendovi koji nude micelarne vodice koje dubinski čiste kožu, a istovremeno sadrže blagi kompleks te osvježavaju kožu. Neke od njih sadrže prirodne sastojke za njegu kože, te nemaju u sebi sastojke poput parabena, boja, mirisa ili alkohola. Miceli estera masnih kiselina ove otopine vežu masnoću uz sebe te ju temeljito uklanjaju, a da pritom ne isušuju kožu.

Stoga je ovaj proizvod idealan za žene sa suhom i osjetljivom kožom lica, no nije namijenjen isključivo njima. Uklanjanje makeup-a oko očiju, posebice onih osjetljivih, postat će lakše no ikad. Nakon upotrebe miceralne otopine prilagodite dodatnu njegu svom tipu kožu čime ćete omekšati njenu teksturu i pružiti joj kvalitetnu njegu tokom cijelog dana.

Foto: Imaxtree

0