Snažni balzami koji u trenu otapaju šminku, a istovremeno njeguju kožu
Snažni balzami koji u trenu otapaju šminku, a istovremeno njeguju kožu

Snažni balzami koji u trenu otapaju
šminku, a istovremeno njeguju kožu

Čišćenje lica nakon cijelog dana, bilo da nosite šminku ili ne, zapravo je ritual. To je vaše vrijeme koje imate za sebe, a ujedno je i ključan dio dobre skincare rutine. Lice je prije spavanja potrebno očistiti i umiti, a tek nakon toga nanijeti skincare proizvode. Ako ne nosite šminku, to kod vas ide dosta brzo, ako nosite, to traje malo dulje. Ako to vrijeme želite skratiti, morate odabrati dobar čistač za lice. Ako se nas pita, mi biramo balzam za skidanje šminke.

Kada kažemo “dobar čistač” mislimo na onaj koji šminku skida u trenu, ne isušuje i ne iritira kožu. Dobar čistač za lice bitan je ako ne želite naštetiti kožnoj barijeri, ali i uzrokovati prijevremenu pojavu bora, pogotovo oko očiju. Naime, koža oko očiju jako je tanka i osjetljiva i često radimo tu grešku da trljamo oči kada skidamo šminku. To treba izbjegavati. Birajte čistače koji su sigurni za oči, ali i koje ćete nježno umasirati, a oni će otopiti šminku.

Balzam za skidanje šminke

Tijekom godina isprobali smo mnoge čistače. Tu su oni micelarni, uljni, mliječni kao i balzami. U ovom tekstu fokusirat ćemo se upravo na balzame. Oni su nježni, a snažni. Njim ćete samo nježno umasirati u kožu i šminka će se otopiti, čak i ona vodootporna. Često su oni i obogaćeni njegujućim sastojcima, a neki od njih mogu se koristiti i kao maska koji ćete nakon desetak minuta na licu – isprati.

U dodiru s vodom ovi balzami mahom postaju bijeli i zapravo poprimaju formu mlijeka za lice. Oni na početku možda jesu masni, ali u dodiru s vodom to prestaju biti. Rezultat korištenja ovih čistača često je meka koža. Neke druge vrste čistača lice mogu isušiti, a to baš i ne želimo.

Jednom kada šminku otopite ovim balzamima za čišćenje, nježnom spužvicom ili krpicom od mikrofibre obrišite sve s lica i onda se umijte. Nakon toga možete nanijeti skincare proizvode. Također, kod korištenja čistača ne zaboravite na vrat i dekolte jer skincare, ipak, treba završavati tek kod grudi. No da ne duljimo previše, u nastavku donosimo balzame za skidanje šminke koji su nam se pokazali kao najbolji.

Najbolji balzami

FOTO: Instagram (@bellathomas, @skinbylottie), Cult Beauty, Beauty Bay, Junoco, Ulta, Elemis

Učitati još
Zatvori