Sve tajne i trikovi njege iza dugih, čvrstih i zdravih noktiju

Sve tajne i trikovi njege iza dugih,
čvrstih i zdravih noktiju

Na prvom mjestu svakodnevne beauty rutine nalazi se njega. Prije make upa i stilizacije kose, uz pomoć pomno odabranih beauty proizvoda i alata, svoj dan započinjemo i završavamo njegom kože lica i tijela, te njegom kose. Uz nove trendove u njezi kojima smo neprestano okruženi i sve inovativnijim proizvodima koji izgledaju jednostavno predobro da bismo ih propustili isprobati, njega kože i kose se u posljednjih nekoliko godina od jednostavne svakodnevne rutine pretvorila u najpopularniji beauty trend. Iako svakodnevno odvajamo svoje vrijeme kako bi se posvetili njezi, neke dijelove uvijek svakodnevne rutine uvijek ostavljamo zapostavljene upravo zbog usmjerenosti na kožu i kosu te nekoliko novih beauty trendova koji donose još jednu sheet masku ili još jedan serum koji moramo isprobati. Među onim zapostavljenim dijelovima koji traže našu pažnju ističu se nokti.

JEDNOSTAVNA NJEGA ZA PREDIVNE NOKTE

Dugi, čvrsti i zdravi nokti ideal su kojem uvijek težimo, ali kojeg se sjetimo samo kad nam pukne nokat ili kad je vrijeme za novu manikuru posjet kozmetičkom salonu. Trajni lak i gel formula posljednjih nekoliko godina su produžili trajanje naše manikure i bitno olakšali brigu o noktima. Iako je premaz laka još uvijek postojan, vaši nokti istovremeno traže svoju dozu dnevne njege. Kako svojim noktima pružiti pažnju i njegu koju su zaslužili?

Zdravlje vaših zanoktica jednako je bitno poput zdravlja vaših noktiju. Svoju njegu započnite s nekoliko trenutaka koje ćete posvetiti njezi zanoktica. Za svakodnevnu njegu zanoktica birajte kremu ili balzam koji donose intenzivnu njegu i hidrataciju. Za najbolji efekt, malu količinu kreme ili balzama nanesite na ruke i nježno umasirajte tik prije spavanja i ostavite da ju vaša koža polako upija tijekom noći. Osim proizvoda za njegu zanoktica, uvijek je dobro nadohvat ruke imati i alat uz pomoću kojeg ćete odstraniti višak, ali ne i odrezati previše.

 

Objavu dijeli DRYBY (@drybylondon)

Kad govorimo o njezi noktiju i ruku, hidratacija je vaš najbolji prijatelj. Svoju omiljenu kremu uvijek držite nadohvat ruke kako bi svojim rukama pružili dozu njegu kad god osjetite da vaša koža postaje suha i zategnuta. Prije nanošenja krema je, naravno, uvijek važno oprati ruke. Nakon što nanesete kremu za ruke na čistu kože, odvojite nekoliko minuta kako bi joj dali vremena da se upije. Uz njegu, jednako bitna je i zaštita. Svaki put prije korištenja jakih kemikalija poput sredstva za čišćenje, obavezno navucite rukavice. Baš poput kreme ili univerzalnog balzama za njegu, rukavice su vaš drugi najbolji prijatelj koji zaista čini razliku.

Nakon što ste u svoju svakodnevnu beauty rutinu uspješno dodali nekoliko minuta koje ćete posvetiti njezi ruku i noktiju i onih nekoliko ključnih proizvoda poput kreme, alata za zanoktice i rukavica za zaštitu, zašto se ne biste okušali u kućnoj manikuri. Osim što ćete uštedjeti nekoliko novčića, kućna manikura daje vam kontrolu nad proizvodima koje koristite. Prije no što svojoj kolekciji dodate novu nijansu laka za nokte, početni ili završni premaz, uvijek bacite pogled na deklaraciju i probajte izbjeći one štetne sastojke koje ima većina lakova za nokte.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori