Ova tehnika ‘brisanja’ prištića postala je viralna i zvuči predobro da bi bila istinita

Ova tehnika ‘brisanja’ prištića postala je viralna i zvuči predobro da bi bila istinita

Svi znamo da je TikTok pun trikova za njegu kože. Neki od njih su korisni, neki opasni, a neki potpuno bizarni. Aplikacija je nedavno otkrila još jedan trik za uklanjanje prištića koji zvuči predobro da bi bio istinit. Hashtag #seasalt prikupio je više od 62 milijuna pregleda. Videi pod ovim hashtagom prikazuju dramatičnu promjenu u postizanju čiste kože lica homemade ‘tretmanom’, točnije sprejem koji se sastoji od vode i morske soli. Navodno prskanjem mješavine morske soli i vode po licu dva puta dnevno rješavaju problem akni brže i jednostavnije nego išta što su ovi TikTokeri imali priliku isprobati dosad.

voda s morskom soli

Je li voda s morskom soli uistinu djelotvoran tretman protiv akni? 

Prema dermatolozima, to bi moglo funkcionirati u teoriji, ali definitivno nije trajno rješenje protiv prištića ili ožiljaka. Oni koji pate od akni mogu imati koristi od pilinga koji im može pružiti ovaj homemade tretman. Uz to, sol teoretski može izvući ulja i isušiti prištiće. No, važno je znati da su morska voda i voda s morskom soli koju pomiješate kod kuće, dvije različite stvari. Stručnjaci ipak vjeruju da postoji mnogo drugih opcija koje će puno bolje funkcionirati. Uz to, mnogi od njih vjeruju da biste u potpunosti trebali izbjegavati nanošenje kućnih mješavina na lice.

Iako bi ovaj kućni tretman mogao djelovati na površinskoj razini, ako ga koristite umjesto nekih drugih važnih dijelova skincare rutine, to bi dugoročno moglo i pogoršati stvari. Voda s morskom soli bi u najboljem slučaju mogla pomoći kod blage upale kože i crvenila. No, ne smatra se održivim tretmanom protiv akni. Isto tako, tvrdnje o pH ravnoteži i kontroli bakterija također ne drže vodu, baš kao ni tvrdnja da voda s morskom soli ima antimikrobni učinak – ima, ali nije dovoljno jak da riješi problem akni.

morska voda

Dakle, iako ljudi mogu vidjeti rezultate ovog kućnog tretmana protiv akni, oni ne vide te rezultate iz razloga za koje misle. Uglavnom se radi o pilingu i protuupalnoj terapiji, što možete puno brže i učinkovitije postići profesionalnim skincare proizvodima.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori