Klasični glamur se vraća: nove trendi frizure inspirirane su Audrey Hepburn
Klasični glamur se vraća: nove trendi frizure inspirirane su Audrey Hepburn

Klasični glamur se vraća: nove trendi
frizure inspirirane su Audrey Hepburn

Legendarna glumica i modna ikona Audrey Hepburn služi kao inspiracija već desetljećima. Njezino ime sinonim je za eleganciju i profinjenost, a sada se javio trend koji odaje počast njezinim klasičnim frizurama. Od Hailey Bieber do Lily James, poznate dame pohitale su za ovim trendom i donijele dašak glamura u svoje frizure. Postoje razne interpretacije trenda, ali ključ je u pravim ukrasima za kosu, teksturi i old Hollywood štihu. Donosimo vam osam frizura za koje je Audrey Hepburn poslužila kao inspiracija, a s kojima ćete izgledati kao prava dama.

audrey hepburn

Uglađeno i sofisticirano

Zalizana, uglađena frizura koja se veže u klasičnu visoku punđu klasična je Audrey Hepburn frizura koju je lako iskopirati. Dodaje dozu glamura u frizuru, a punđu možete zavezati crnom vrpcom kako bi razbili strogoću frizure. Hailey Bieber je ovim lookom odala počast možda najpoznatijoj ulozi Audrey Hepburn. S visokom punđom, crnom haljinom i biserima izgledala je kao Holly Golightly iz filma Doručak kod Tiffanyja.

Audrey Hepburn rep

Frizura inspirirana ovom slavnom glumicom ne mora uključivati samo klasične punđe. Za dugu kosu idealan je i ravni, uglađeni niski rep kojeg možete ukrasiti velikom mašnom ili sličnim ukrasima za kosu. Ovakav rep daje profinjeni i damski štih, a odličan je homage Audrey Hepburn.

Volumen i ukrasi

Ako niste za podignute frizure koje se nedvojbeno vežu za Audrey Hepburn, možete nositi i spuštenu kosu, samo vam trebaju ispravni ukrasi za kosu i izgledat ćete kao poznata glumica. Slojevita kosa puna volumena može biti moderna interpretacija old Hollywood frizura. Inspiraciju možete uzeti i od glumice Sydney Sweeney koja je frizuru na ovogodišnjoj Met Gali začinila oversized crnom mašnom koja neodoljivo podsjeća na Audrey Hepburn.

Polupodignuta frizura

Na ovogodišnjoj Met Gali su dominirale frizure inspirirane fizurama Audrey Hepburn pa je tako, osim Sydney Sweeney, i Emily Ratajkowski pokazala svoju interpretaciju. S polupodignutom frizurom, baby šiškama, romantičnim kovrčama i crnom mašnom, Emily je postigla pravi retro glamur po kojem je Audrey Hepburn i poznata. Frizura izgleda elegantno i odlična je za posebne prigode.

Zavrnuti rep

Iako je nedavno debitirala skroz obrijani look, prije toga Florence Pugh imala je pravi Audrey Hepburn trenutak kada je na ovogodišnju dodjelu Oscara stigla sa zanimljivom frizurom. Umjesto klasične punđe, zavezala je visoki rep koji je zavrnut unaprijed tako da vrhovi repa čine baby šiške po kojima je Audrey poznata. Tako je kreirana optička iluzija šiški, a sve je upotpunjeno, naravno, crnom vrpcom. Ovakva frizura je zaigrana interpretacija Audrey Hepburn frizure, ali glamura ne nedostaje.

Baby šiške

Klasična punđa uz baby šiške vjerojatno je, uz frizuru iz filma Doručak u Tiffanyju, najpoznatija frizura koju je Audrey Hepburn nosila. Uvijek će se vezati uz old Hollywood, glamur i eleganciju, a s njom nikako ne možete pogriješiti. Zalizana i uglađena, takva frizura paše uz bilo kakav look, a s njom ćete i uvijek izgledati sređeno. Baby šiške daju malo zanimljivosti strogoj zalizanoj punđi, a sve poznate dame pohitale su za trendom.

Šiljasti vrhovi

Zanimljivu interpretaciju Audrey Hepburn frizure dala nam je i glumica Lily James, također na Met Gali. Neizostavne baby šiške upotpunila je balerina punđom i šiljastim vrhovima uz pomoć tape-in ekstenzija. Za još jači Audrey Hepburn dojam, dodano je crno cvijeće koje je dodatno oživjelo ionako već razigranu frizuru.

Učitati još
Zatvori