Piknik ili aktivnosti u prirodi? Ovo obavezno ponesite na kratke, ali slatke odmore
Piknik ili aktivnosti u prirodi? Ovo obavezno ponesite na kratke, ali slatke odmore

Piknik ili aktivnosti u prirodi? Ovo obavezno ponesite na kratke, ali slatke odmore

Brojni praznici u lipnju idealni su za popularno spajanje radnih dana i vikenda i odlazak na zasluženi odmor. Ovisi što preferirate, piknik u prirodi, odlazak na more, ili možda aktivan odmor u planinama ili šumama, sve su to odlični odabiri za napuniti baterije i preživjeti dane do godišnjeg odmora.

Kratki, ali slatki odmori zahtijevaju možda čak i veću pripremu od onih dužih. Niz je stvari na koje trebate misliti pogotovo ako se radi o odmoru u prirodi. Bez nekih stvari baš nikada ne izlazimo iz kuće. U nastavku donosimo popis stvari koje bi trebala sadržavati vaša torba za određene odmore. Pogotovo u ljetnim mjesecima ove proizvode nikako ne biste trebali izostaviti.

Odmor na moru

kreme sa zaštitnim faktorom
  • Krema za sunčanje

Ovo se podrazumijeva: morate se redovito mazati kremom za sunčanje tijekom dana, stoga obavezno ponesite bočicu u torbi. Ne zaboravite provjeriti rok trajanja – da, krema za sunčanje ima rok trajanja!

  • Hidratantna krema ili SPF za lice

Dan proveden na suncu može isisati vlagu iz vaše kože, stoga imajte pri ruci hidratantnu kremu za lice ili još bolje SPF fluid ili kremu s SPF-om kako bi vaša koža ostala hidratizirana i blistava.

  • Termalna voda ili mist za lice

Ljetne vrućine znaju biti jako neugodne pa je dobro pri ruci imati termalnu vodu ili mist za lice koji će vas u trenu osvježiti i ohladiti.

  • Sprej za zaštitu od insekata

Dolazak ljetnih vrućina znači i dolazak komaraca te ostalih dosadnih insekata. Kako biste bezbrižno uživali u ljetnim danima na plaži i večernjim šetnjama uz sebe uvijek imajte Autan sprej za zaštitu od komaraca. Autan Family Care je linija proizvoda namijenjena za cijelu obitelj, kako za odrasle tako i za djecu. Proizvodi pružaju efikasnu zaštitu od uboda komaraca do 4 sata, a dolaze u dva formata – kao losion i suhi sprej. Autan Family Care suhi sprej zahvaljujući posebnoj formuli, koja sadrži kukuruzni škrob, ne masti kožu i ugodnog je mirisa.

Autan
Autan

Piknik u prirodi

  •  Vlažne maramice

Znoj, blato, trava i ostala prljavština neizbježna je na vašoj koži. Vlažne maramice najjednostavniji su način za brisanje ruku, ali i lica. Ako na piknik ili u prirodu idete s djecom, zasigurno će vam zatrebati.

  • Sprej za zaštitu od krpelja

S obzirom na to da piknik podrazumijeva sjedenje na travi, zaštititi se od krpelja je vrlo bitno. Autan Anti Tick pruža maksimalnu zaštitu do 12 sati od krpelja i štiti od lajmske bolesti. Zanimljivo, losion radi i naopako te odbija i komarce do 10h i obade do 4h. Pogodan je i za djecu od 12 godine i više. Ako se ipak niste uspjeli obraniti od uboda, ublažite bol Autan gelom poslije uboda. Sadrži mentol, nanosi se direktno na mjesto uboda i ima posebnu mikropumpicu koja olakšava nanošenje.

  • Dezinfekcija

Osim vlažnih maramica i ubrusa, također je zgodno imati sredstvo za dezinfekciju u torbi, posebno kada svi dijele hranu.

Aktivan odmor u prirodi

Aktivan odmor
  • Voda

Hidratacija je ključna, osobito tijekom aktivnog odmora. Najčešći prijedlog je da biste trebali popiti otprilike 1 litru vode svaka dva sata na stazi, ali trebali biste ponijeti više vode nego što mislite da će vam trebati. Ako idete na višednevno putovanje, vjerojatno će vam trebati više vode nego što ste planirali ponijeti.

  • Kutija za prvu pomoć

Nespretan pad s bicikla, ubod pčele ili ose usred planinarske staze ili nezgodna posjekotina na ruci? Umjesto da prekapate po ruksaku ili pretincu tražeći nešto što vam može pomoći sa sobom ponesite dobro opskrbljenu kutiju za prvu pomoć koja može stvarno spasiti situaciju u nezgodnim trenucima.

  • Sprej za zaštitu od insekata

Planina ili šuma dom su brojnim neželjenim insektima protiv kojih se moramo zaštiti. Autan Sport linija i Autan Tropical linija namijenjene su osobama koje duže borave u prirodi. Proizvodi su idealni za aktivni odmor, a djeluju i pri znojenju. Najbitnije, pružaju sigurnu zaštitu tijekom 8 sati od običnih komaraca, do 6 sati od tigrastih i tropskih i 4 sata od krpelja i obada.

Autan Tropical

Izgladni komarce, doniraj krv!

Autan i HZTM udružili su se u akciji darivanja krvi, a mi vas pozivamo da se i vi pridružite i darujete krv. Svakog darivatelja očekuje poklon zahvale, a imat će i priliku zavrtjeti kolo sreće za osvajanje dodatnog poklona.

Raspored darivanja krvi po gradovima:

5.6. Ponedjeljak – HZTM , Petrova 3
6.6. Utorak – HZTM, Petrova 3
7.6. Srijeda – KBC Rijeka
9.6. Petak – KBC Split

Foto: Instagram (@mako.hr), PR

Učitati još
Zatvori