Kako napraviti trajni lak kod kuće i što vam je sve potrebno
Kako napraviti trajni lak kod kuće i što vam je sve potrebno

Kako napraviti trajni lak kod kuće i
što vam je sve potrebno

Ljeto se polako primiče svojem kraju, vrijeme je da skinemo neonske i bijele lakove s noktiju na rukama, a pogotovo na nogama. Ipak, to ne znači da jesenske manikure moraju biti dosadne. Također, godišnji je gotov i treba nam jednostavno, brzo i trajno rješenje jer apsolutno nitko nema vremena svaki drugi dan popravljati lak koji se oguli ili otkrhne.

Tu nastupaju trajni lakovi. Ako ste vješti i imate potrebnu opremu, možete ih raditi doma sami. Ako, pak, niste vični tome, uvijek trajni, odnosno gel lak možete tražiti u salonu. On se nanosi jednako lako kao i običan lak za nokte, ali traje puno duže. Osim toga, on cijelo vrijeme dobro izgleda na noktima.

Gel lak odlična je opcija za povratak u ured. Nokti s njime izgledaju uredno i njegovano, a pritom nema potrebe za ugradnjom umjetnih noktiju. Ovakav trajni lak nanosi se na vaš prirodni nokat, pa vam ostaje i vaš prirodni oblik noktiju što je u potpunosti prikladno za posao.

Možda i najveći izbor trajnih lakova pronašli smo u Juliana nails asortimanu. Tamo su nam i objasnili što je točno gel lak.

‘Gel lak/Trajni lak je mješavina obojenih pigmenata laka za nokte i UV gela. Poznat je kao trajni lak, Shellac, UV lak ili gel lak. Kao i standardni lak za nokte, prodaje se u malim bočicama s kistićem i nanosi na sličan način, ali je malo gušći i zahtijeva malo više pripreme.

Slično kao i kod gel modelaže pojedinačni slojevi se suše pod UV svjetlom i stoga traju nekoliko tjedana. U 4 koraka – osnovni premaz, 1-2 sloja boje i završni premaz, postići ćete nokte koji će trajati tjednima’, kažu.

Trajni lak kod kuće

Ako ste među onima koji se žele sami doma okušati u nanošenju gel laka i na vas smo mislili. Juliana nails djelatnice objasnile su nam kako točno treba izgledati proces.

‘Prvo nanesite jedan sloj Base Finisha i ne zaboravite vrh nokta prekriti Base Finishom. Nakon toga nokte stavite pod UV/LED lampu, ovisno o lampi na 60 s ili 120 s. Zatim tanko nanesite jedan sloj boje i ponovno stavite pod lampu na 60 ili 120 s, nanesite drugi sloj boje i ponovite. Prilikom nanošenja boje ne zaboravite prekriti vrh nokta Base & Finishom. Na kraju nanesite Base & Finish ili s gel lakom/ trajnim lakom s visokim sjajem – bez brisanja i to je to’, kažu.

Ako se, pak, ne želite okušavati u tome bez pripreme, Juliana Nails nudi i edukacije trajnog laka, gel tehnike, akril tehnike te individualne edukacije i edukacije za rad s brusilicom. Ako još uvijek niste sigurni, Juliana Nails brend je kojem Hrvatice povjeravaju svoje nokte već 20 godina.

Nastali su 2001. godine kada su krenuli s asortimanom od oko 300 artikala. Danas imaju asortiman od 3500 proizvoda među kojima su gelovi, trajni lakovi, akrili i ostala oprema kojoj su vjerni saloni diljem zemlje. Ako ste ikada išli na nokte, velika je vjerojatnost da ste na noktima imali nešto od Juliana Nailsa.

Sve što ti treba možeš naći na njihovom webshopu ili u trgovini. Tamo ćeš dobiti sve proizvode za Gel lak (Trajni lak) manikuru pojedinačno ili u setu po posebnoj cijeni!

Učitati još
Zatvori