Pronašli smo najjednostavniji trik za sve one kojima nedostaje volumena u kosi
Pronašli smo najjednostavniji trik za sve one kojima nedostaje volumena u kosi

Pronašli smo najjednostavniji trik za sve one
kojima nedostaje volumena u kosi

Od McDonald’s šiški do latte pramenova, TikTok je omiljena riznica beauty trendova, trikova i savjeta. Postizanje volumena u kosi oduvijek je jedan od najvećih problema s kojima se susreću gotovo sve žene – osobito one s tankom ili rijetkom kosom. Do sada već postoji bezbroj savjeta i trikova koje možete iskoristiti kako biste trenutno povećali volumen. Naravno, neki su više, a neki manje učinkoviti. Najnoviji trik koji smo pronašli vrlo je jednostavan. Kada nemate vremena za opsežnu rutinu friziranja, uvijek je dobro imati ovakve trikove na pameti kako biste brzo obavili posao. Za ovaj trik, sve što vam treba je velika kopča za kosu.

Ovaj trik podrazumijeva jednostavnu tehniku koja koristi strateški postavljenu kopču za kosu kako bi se postiga dugotrajan volumen na tjemenu. Kopča se pričvrsti na tjemenu gdje želimo postići volumen, a zatim se ostavi tako kako bi se prirodno osušila na zraku, čime se dobiva volumen na korijenu, a tekstura i duljina kose ostaju netaknuti bez oštećenja toplinom. No, ako ste u žurbi, možete upotrijebiti i sušilo za kosu umjesto prirodnog sušenja kose na zraku. Sitne metalne kopče bolje su za tanku kosu jer ne čupaju toliko i imaju nježniji zahvat, dok su plastične bolje za deblju kosu jer su jače i mogu se bolje kretati kroz teksturu.

How to: Trik s kopčom za volumen

Prije nego što počnete s isprobavanjem ovog trika, trebali biste odrediti kakav volumen trebate. Oči bi trebale biti usmjerene prema središtu linije čeljusti kako bi se stvorila ravnoteža unutar oblika stila. Četvrtasti i kruškasti oblici lica trebaju volumen na vrhu kako bi se uravnotežili, dok lica u obliku srca i dijamanta trebaju punoću sa strane kako bi uravnotežili njihov oblik lica.

Za početak počnite s kosom koja je 70 posto suha. Uzmite male dijelove kose, odaberite gdje želite volumen, postavite kopču pokretom prema gore, zatim je zatvorite i pričvrstite na tjeme. Ponovite po potrebi i imajte na umu da uzimanje više dijelova rezultira većim volumenom.

@morgandukee

Volume hack! If your roots fall flat and you feel like you need more volume towards your scalp, trying clipping your roots up with a claw clip while your hair dries #hairtip #curltip #volume #curlyhair #wavyhair #hairstyling #damagedhair #frizzyhair

♬ original sound - smokinaftereat - smokinaftereat

Koji tipovi kose bi trebali izbjegavati ovaj trik?

Ovaj trik tehnički djeluje na svim tipovima kose, ali najbolje funkcionira na valovitoj/kovrčavoj kosi jer ti tipovi kose najbolje postižu volumen u korijenu sušenjem na zraku. Osobe s prirodno ravnom kosom trebaju znati da, iako mogu isprobati ovu tehniku za postizanje volumena, ona možda neće dati željeni intenzitet.

Foto: Instagram (@mandybork, @sarahwattimena)

Učitati još
Zatvori