Skincare trik uz koji ćete izvući najbolje od hijaluronske kiseline i dobiti blistavu kožu
Skincare trik uz koji ćete izvući najbolje od hijaluronske kiseline i dobiti blistavu kožu

Skincare trik uz koji ćete izvući najbolje od hijaluronske kiseline i dobiti blistavu kožu

Skincare rutinu trebaju imati svi, no ona može biti najkompliciranija na svijetu, ali to ne znači da je najbolja za vas. Najbitnija stavka u brizi za kožu je da vaša rutina bude optimizirana. To znači da je prilagođena vašim potrebama, a da od proizvoda i aktivnih sastojaka dobivate najviše što možete.

Cilj je svakako zdrava koža puna života, a u posljednje vrijeme i koža koja izgleda poput stakla, odnosno dewy skin. To se, srećom, može postići i uz jednostavnu skincare rutinu ako znate pravi trik. Jedan od najefikasnijih je tzv. moisture sandwiching koji pojačava djelovanje proizvoda koje koristite.

Radi se zapravo o slojevitom nanošenju proizvoda, a ovdje je ključno kada nanosite hijaluronsku kiselinu i što nanositi na nju. Naime, pravilno nanošenje hijaluronske kiseline ono je što čini razliku i jamči prekrasnu blistavu kožu. Hijaluronska kiselina jedan je od najpopularnijih skincare sastojaka i ključ njegove djelotvornosti leži u tome kako ga nanosimo. Tu nastupa moisture sandwiching.

Kako se hijaluronska kiselina pravilno nanosi?

Naime, nanošenje hidratantne kreme odmah nakon hijaluronske kiseline „zaključava“ vlagu u koži. Hijaluronska kiselina posebna je po tome što na sebe može vezati tisuću puta više vlage nego što ona sama teži. Stoga kada na nju nanesemo hidratantnu kremu to maksimizira količinu vlage koju koža dobiva. Ako na hijaluronsku kiselinu, pak, ne nanesete hidratantnu kremu, rezultat može biti dehidrirana koža.

Podsjećamo, hijaluronska kiselina je humektant. To znači da vječito traži vlagu koju bi privukla na sebe. Ako to ne dobije iz drugih proizvoda, na sebe će privući vlagu iz dubljih slojeva kože, a to će naposljetku dovesti do dehidracije.

Naposljetku, osim što je bitno što se nanosi na hijaluronsku kiselinu, bitno je pripremiti i kožu za nanošenje hijaluronske kiseline. Lice mora biti vlažno kako bi hijaluronska kiselina imala površinsku vlagu koju može vezati na sebe. To licu daje blistavost i elastičnost. Stoga, odsad nadalje kada nanosite hijaluronsku kiselinu, ne zaboravite na nju nanijeti hidratantnu kremu.

FOTO: Instagram

Učitati još
Zatvori