Šamponi za masnu kosu – Popisali smo one koji najbolje rade svoj posao
Šamponi za masnu kosu – Popisali smo one koji najbolje rade svoj posao

Šamponi za masnu kosu – Popisali smo
one koji najbolje rade svoj posao

Ako se i vi borite s masnim tjemenom i kosom, pretpostavljamo da religiozno koristite suhe šampone. Ipak, to ne mora biti jedino rješenje ako ne želite svaki dan prati kosu. Zapravo, to ne bi trebalo biti rješenje jer pretjerano korištenje suhog šampona može začepiti folikule kose i u njima “zarobiti” ulje. To stvara domino efekt i može uzrokovati pretjerani rast bakterija na tjemenu, a to pak dovodi do raznih problema poput prhuti ili čak prištića na tjemenu.

Sve to, vjerujemo, želite izbjeći, ali svejedno želite nešto zbog čega vam se kosa neće toliko mastiti da je morate prati svaki dan. Suhi šampon, stoga, koristite umjereno u kombinaciji s dobrim šamponom za masnu kosu. Kod biranja šampona obratite pažnju na to da me sadrži silikone. Oni se, naime, mogu s vremenom nataložiti na tjemenu kao i suhi šampon, a to ne želimo.

Šamponi za masnu kosu

Prilikom biranja šampona za masnu kosu obratite pažnju na sastojke. Za taj tip kose najbolji su oni koji imaju pročišćavajuće sastojke i AHA eksfolijante. Ti sastojci uklanjaju nataložene čestice proizvoda s tjemena, smanjuju proizvodnju prirodnog ulja te sprječavaju novo taloženje. Dobar sastojak u šamponima za masnu kosu je i salicilna kiselina.

Osim dobrog šampona bitno je i koliko često perete kosu. Oni s tanjom kosom morat će ju češće prati, dok će oni s gustom i kovrčavom kosom moći to prorijediti. Sami ćete najbolje odrediti koliko često kosu prati kada vidite kako kosa reagira. Neki će preporučiti da kosu perete svakodnevno, neki su strogo protiv toga, a mi znamo da se to stvarno nikome ne da. Stoga, koristite prave proizvode za svoju kosu, kombinirajte s time umjerenu upotrebu suhog šampona i trebali biste produljiti vrijeme između dva pranja kose.

Naravno, pranje možete malo odgoditi i nošem kose u repu, punđi ili pletenicama. To su uvijek dobre opcije koje ne oštećuju kosu. U nastavku donosimo najbolje šampone za masnu kosu.

FOTO: Instagram (@saavan.ritu, @silkonme) Cult Beauty, Kerastase,
The Necessaire, Paul Mitchell, Kevin Murphy, Parfumerija Lana

Učitati još
Zatvori