Ako tražite promjenu, pramenovi boje karamele među najljepšim su trendovima za proljeće
Ako tražite promjenu, pramenovi boje karamele među najljepšim su trendovima za proljeće

Ako tražite promjenu, pramenovi boje karamele među najljepšim su trendovima za proljeće

Nekako se pomalo, ali sigurno opraštamo od zime. Doduše, ujutro nas još muče minusi, ali popodnevno sunce nagovještava da je proljeće iza ugla. S proljećem, pak, dolazi i želja za promjenom, za nečim novim… Proljeće nekako vežemo u nove početke i buđenje iz zimskog sna. Novi početak tako može biti i nova boja kose, a jedna od najljepših nijansi koje će biti hit ovog proljeća je boja karamele.

Radi se o boji koja se smjestila na raskrsnici plave, smeđe i crvenkaste kose. Ona je topla, gotovo zlaćana, a možete ju staviti samo na vrhove kose ili napraviti balayage pa će vam kosa izgledati kao da je okupana suncem. Pramenovi boje karamele idealni su ako ste brineta i želite promjenu koja će biti vidljiva, ali neće biti drastična. Ako se bojite da ćete prečesto morati ići frizeru, tražite da boja bude tamnija pri korijenu kose, to će posjete frizeru prorijediti.

Pramenovi boje karamele mogu se prilagoditi svakoj boji kose

Boja karamele lakše se održava od one klasične svijetlo plave nijanse. Osim toga, ona će i manje oštetiti kosu, a ako je primjerice stavljate samo na vrhove, pobrinite se da su oni dobro hidratizirani. Ako želite svojoj frizuri dodati dimenziju i dinamičnost, boji karamele dodajte i druge nijanse plave, poput, recimo, boje meda. Također, možete dodati i nekoliko svjetlijih pramenova.

Ako ste odvažniji, birajte i takvu frizuru. Ne morate napraviti pramenove po cijeloj kosi, boju karamele stavite samo na dva pramena kraj lica. Ili samo na donji dio kose. To će vam dati posebno efektan izgled, pogotovo kada uvijete kosu ili svežete rep.

Ako ste među onima koji prirodno imaju crvenu kosu, boja karamele izvrstan je izbor i za vas. Izgledat će kao da vam je kosa posvijetlila na suncu. Vaša vatrena nijansa bit će prošarana pramenovima u boji karamele i izgledat će famozno. Također možete birati svjetliju i tamniju nijansu karamele, ovisno o vašoj boji kose. Ovaj nijansa fora je i zato što je se možete uklopiti s pepeljasto plavom, a i s njom ćete stalno imati osjećaj kao da ste se taman vratili s plaže.

Učitati još
Zatvori