Bili smo na kulinarskoj radionici na kojoj smo sa chefom Marinom Rendićem kuhali s provjereno dobrim proizvodima
Bili smo na kulinarskoj radionici na kojoj smo sa chefom Marinom Rendićem kuhali s provjereno dobrim proizvodima

Bili smo na kulinarskoj radionici na kojoj smo sa chefom Marinom Rendićem kuhali s provjereno dobrim proizvodima

Užurbani tempo kojim živimo često nam ne ostavlja dovoljno vremena da se posvetimo kuhanju. Zato se naši ručkovi preko tjedna uglavnom svode na dostave ili na brza i jednostavna jela koja možemo pripremiti u što kraćem roku. Obično su to neki bazični recepti, nešto što su nas naučile mame i bake. Poslužimo se i receptima koje pronađemo na internetu, ali redovito preskačemo one koje nam na prvu zvuče komplicirano.

Kulinarski termini poput moussea i pjenice uvijek su nam zvučali kao nešto što je rezervirano samo za vrhunsku kuhinju. No, uspjeli smo se razuvjeriti na zabavnoj kulinarskoj radionici koju smo posjetili u utorak.

Marin Rendić

Kulinarska radionica pod kuhačom Marina Rendića

Pod kulinarskom palicom poznatog chefa Marina Rendića pripremali smo neka nesvakidašnja jela koja su, ispostavit će se na kraju, toliko jednostavna i ukusna da ćemo ih odsad nadalje s veseljem pripremati kod kuće i uvrstiti na svoj ‘kućni’ meni. No, krenimo redom.

Na radionici, koja je održana u sklopu Konzumove kampanje Provjereno dobri, okupilo se nas desetak novinarki i influencerica. Svoje kulinarske vještine pokazale su Iris Cekuš, Antonija Stupar Jurkin, Anita Dujić i Marijana Mikulić te zaštitno lice kampanje Ana Begić Tahiri. Chef Rendić pripremio je dva menija – vege i mesni – na kojima su se našla i dva jela koja se ne kuhaju svaki dan, a za dobru atmosferu bila je zadužena domaćica eventa Ida Prester.

Marijana Mikulić, Iris Cekuš
Marijana Mikulić i Iris Cekuš
Antonija Stupar Jurkin
Antonija Stupar Jurkin
Anita Dujić, Iris Cekuš
Anita Dujić, Iris Cekuš
Antonija Stupar Jurkin, Ida Prester
Antonija Stupar Jurkin i Ida Prester

Što smo sve kuhali?

Na vege meniju bio je pohani camembert s kruškom i umakom od oraha te tuna salata s pennama, a na mesnom mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom te piletina s kremom od celera i umakom od crnog vina. Na prvu zvuči komplicirano, no zapravo je jednostavnije nego što smo mislile.

Podijelile smo se u timove i bacile na posao. Svi znamo da su dobar recept i kvalitetne namirnice početak svakog ukusnog obroka pa smo otuda krenuli. Chef Rendić nam je detaljno objasnio kako pripremiti koje jelo i koje nam namirnice trebaju.

Inspiraciju je pronašao u provjereno dobrim proizvodima Konzumovih robnih marki koje su spoj kvalitete i pristupačnih cijena. Konzum ih razvija već godinama, a svi smo se složili da u vremenima kada izbora ima i previše, upravo su ti proizvodi oni s kojima ne možemo pogriješiti.

Kulinarska radionica Konzum Provjereno dobri

Odlična jela s provjereno dobrim namirnicama

Uz ugodno druženje za štednjakom, u dva sata imale smo priliku koristiti i isprobati upravo proizvode Konzumovih robnih marki. U njihovom razvoju Konzum prednost uvijek daje suradnji s domaćim dobavljačima, zahvaljujući čemu danas surađuje s više od 200 proizvođača i OPG-ova.

Nakon što smo odabrali namirnice koje nam trebaju za pojedino jelo, krenule smo s kuhanjem. Zadatak našeg tima bio je pripremiti mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom.

Mousse smo napravile tako da smo s pjenjačom umutile svježi sir s malo kiselog vrhnja i skyra, dodale malo maslinovog ulja i začina. Suhe šljive smo sotirale na maslacu i crnom vinu, dok smo šunku na maslacu kratko popržile. Naše predjelo s mesnog menija bilo je gotovo za čas, što nas je oduševilo. Zapravo, cijeli ručak od 4 slijeda (dva predjela te dva glavna jela) koji smo pripremale na radionici, bio je gotov u sat i pol vremena!

Osim konkretnih savjeta i novih ideja za jela koja možemo bez problema pripremiti kod kuće, od chefa Rendića naučile smo i nekoliko vrijednih trikova koje ćemo prenijeti u vlastite kuhinje. Recimo, kako napraviti umak od vina i kako pravilno servirati jelo tako da svaki sastojak koji ga čini osjetimo u jednom zalogaju. No, ono najvažnije što smo naučile je kako uživati u kuhanju i dobroj hrani. Shvatile smo da se s kvalitetnim, provjereno dobrim namirnicama može napraviti super jelo i da vrhunska kuhinja nije (toliko) komplicirana.

Za kraj radionice ostalo nam je kušati ono što smo skuhale. I bez lažne skromnosti, okusi su stvarno bili božanstveni. Sada onaj mousse i pjenica s početka priče ne zvuče toliko strašno – recepte chefa Rendića jedva čekamo isprobati i kod kuće, u vlastitoj kuhinji.

Foto: Konzum, Instagram

Učitati još
Zatvori