Pjena za kosu – zaboravljeni heroj dobre frizure i postojanog volumena?
Pjena za kosu – zaboravljeni heroj dobre frizure i postojanog volumena?

Pjena za kosu – zaboravljeni heroj dobre
frizure i postojanog volumena?

Pjena za kosu jedan je od onih proizvoda o kojem se ne govori dovoljno često kada je riječ o uvijek-željenom good hair danu. Često je u sjeni drugih proizvoda za stiliziranje kose, poput sprejeva i lakova. Iako su i oni bitni za dobru frizuru, kada govorimo o volumenu, nanošenje pjene za kosu možda je onaj ključni korak u beauty rutini koji mijenja sve na bolje.

Pjena za kosu – heroj o kojem se ne govori dovoljno?

Pjena za kosu se na beauty policama pojavila šezdesetih godina 20. stoljeća s misijom da kosi pruži volumen. Inicijalno, imala je veoma ljepljivu teksturu – ali vremenom je nastala verzija kakvu danas znamo i volimo. Pjena, ili mousse za kosu ima brojne benefite. Za razliku od gelova i sprejeva koji znaju isušiti kosu i otežavaju njeno pranje, pjena za kosu je lakša i pruža onaj bouncy look koji se povezuje sa slavnim osobama i crvenim tepihom.

Upravo zbog te lakoće, pjena za kosu pruža prirodniji izgled kosi, a može je učiniti i do tri puta (vizualno) gušćom. Također, pjena za kosu pomaže da ona izgleda sjajnije. Ako ste ranije imali negativna iskustva s pjenom za kosu, u smislu da je kosa zbog nje imala neželjenu ljepljivu i crunchy teksturu, možda je niste nanosili na pravi način.

Kad i kako je nanosimo?

Pjena je odličan proizvod jer djeluje – bez obzira na to imate li gustu ili tanku, ravnu ili kovrčavu kosu. Najbolje efekte pjene vidjet ćete ako nanesete malu količinu na dlan i potom je ravnomjerno, polako prstima rasporedite kroz kosu.

Počnite od vrhova kose i ostatak proizvoda nanesite stiskajući korijen glave. Ako imate kovrčavu kosu, najbolje efekte pjene ćete vidjeti ako umjesto ravnomjernog nanošenja proizvod stiskajućim pokretima nanesete na kosu. Pjena je također i ključni proizvod ako želite postići popularnu frizuru supermodela iz devedesetih. I supermodeli sadašnjice, poput Else Hosk, nose ovu frizuru. Je li tajna u pjeni za kosu? We think so – uvjerite se i sami.

Journal finds

PHILIP B RUSSIAN AMBER IMPERIAL MOUSSE
PHILIP B RUSSIAN AMBER IMPERIAL MOUSSE

*Tekst je preuzet s Journal.rs.

Foto: Instagram (@hoskelsa)

Učitati još
Zatvori